Ali Deniz Uzatmaz mezarı başında anıldı; “En iyilerimizi verdik toprağa”

Ali Deniz Uzatmaz mezarı başında anıldı; “En iyilerimizi verdik toprağa”

 

GAZİANTEP-Ankara 10 Ekim GAR Katliamının 5. Yıldönümünde ölen 103 yurtsever tüm yurtta düzenlenen etkinlikler ile anıldı. Katliamda ölen Emek Gençliğinden Ali Deniz Uzatmaz yoldaşları sevenleri yakınları tarafından Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta anıldı. Konuşmacılardan CHP Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan, gencecik yaşta ölen Ali Diniz Uzatmaz, Ozan Can Akkuş ve Feray Şahin’in isimleri her ne kadar gönüllerimizde yaşıyor olsa da, bu canların isimlerinin belirli yerlere verilerek yaşatılmasını istediklerini, bu konuda AKP’li belediyelerin gereğini yapması durumun da mecliste gerekli her tür desteği vereceklerini kaydetti.

 

 

Gaziantep Emek ve Demokrasi Güçleri şehirdeki anma etkinliğinin yanı sıra Ali Deniz Uzatmaz ın Kahramanmaraş Pazarcık İlçesi Narlı Kasabası Osmandede Köyü’ndeki mezarı ziyaret ederek anma etkinliği gerçekleşti. Mezar ziyaretinde Ali Deniz’in babası Ogün Uzatmaz ve akrabalarının yanı sıra EMEP, HDP, CHP, TİP, DİSK Tekstil İşçileri Sendikası da bulundu.

 

“UMARIM BU ÜLKEDE ÇOK ZOR OLAN BARIŞ TESİS EDİLİR”

İlk olarak konuşan baba Ogün Uzatmaz, katliamın üzerinden geçen 5 yılın ne kadar uzun bir süre olduğunu fark edildiğini söyleyerek, “ tam 5 yıl oldu. 5 yıl önce, böyle bir cumartesi günüydü, bir telefon çaldı ve haberi aldık. Umarım, bunu yapanlar da dâhil, hiç kimse böyle bir acıyı tatmaz. Umarım bu ülkede çok zor olan barış tesis edilir ve bir daha hiçbir gencimizi toprağa gömmeyiz” dedi.

 

“GERÇEK SUÇLULARIN YARGILANMASINI TALEP EDİYORUZ”

Baba Uzatmaz’ın ardından konuşan CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Coşkun Atalamış, 5 yıl önce Ankara Garı’nda yaşanan bu olayın demokrasi adına büyük bir ayıp olduğunu söyledi. Ali Deniz’in, barış ve demokrasi mitingine katılmak için, Mersin’deki okulundan Ankara’ya gittiğini, orada hainlerin saldırısı yüzünden bir katliama kurban verildiğini belirten Özkaya, “üzülüyoruz, acısı çok büyük. Böyle gençlerimizi böyle olaylarda kaybetmek demokrasi adına büyük bir ayıptır, büyük bir yanlıştır. Biz de elimizden geldiği kadar gerçek suçluyu ortaya çıkartmak için, çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gerçek suçluların yargılanmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

 

“AİLELER İNTİKAM DEĞİL ADALET İSTİYOR”

CHP Meclis Üyesi Uğur Kalkan, acının her zaman tazeliğini koruduğunu söyledi. Ülkenin başkentinde barış talebiyle yapılan bir mitingde 103 vatandaşımızı kaybettiğimizi ama sorumluların hala bulunamadığını söyleyen Kalkan, sözlerine “şairin de dediği gibi ‘canımızdan bir parça koparcasına en iyilerimizi verdik toprağa’. Gerçekten de en iyilerimizi verdik toprağa. Bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü düşünen, barışa dair en güzel hayaller kuran canlarımızın, alçak bir saldırı sonucunda kaybedilişinin 5. yılında yine bir aradayız. Aileler intikam değil adalet istiyor. Bu ailelerin adalet çığlığını duymak ülkeyi yönetenlerin hepsinin boynunun borcu ama geçen beş yılda adalet sağlanamadı. Kimden ve nereden gelirse gelsin, ismi ne olursa olsun terörün her türlüsünü lanetliyoruz” diye tepki verdi.

 

KATLEDİLENLERİN İSİMLERİ YAŞATILMALI

Katledilen insanların isminin yaşatılmasını isteyen Kalkan, “Şehrimizden Ali Deniz Uzatmaz katledildi, Ozan Can Akkuş katledildi, Mersin’de Feray Şahin bir cani tarafından katledildi. Bu gençlerimizin, Ozan Can’ın Feray Şahin’in isimleri Mersin’de Ankara’da bir yerlere verildi. Bunlar ebediyen gönüllerimizde yaşayacaklar ama isimlerinin yaşaması yönünde bir çalışma yapılsın istiyoruz. Ben buradan Ankara Garı’nda kaybettiğimiz canlarımızın ölümünün 5. yılında Ali Deniz’in mezarı başında çağrıda bulunuyorum: AKP’li yöneticilere AKP’li belediye başkanları da bu gençlerimizin isimlerinin yaşaması için, yaşatılması için ellerini taşın altına koysunlar. Biz de bu konuda destek vereceğiz. Kalbimizde her zaman yaşayacaklar ama isimlerinin de şehrimizde yaşamasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“10 EKİMİN BİR YANSIMASINI YAŞIYORUZ”

Emek Gençliği yöneticisi ve Ali Deniz’in yakın arkadaşı Deniz Kar, yaşanan acı ve öfkenin eskimediğini, her gün katlanarak büyüdüğünü söyledi. İktidarın emekten, barıştan, demokrasiden yana güçlere saldırısının da eskimek bir yana hız kesmeden devam ettiğini söyleyen Kar, “iktidarını kaybettiği için ülkeyi kana bulayan katliamların önünü açan iktidar, bugün de halk desteğini kaybettiği için işçilere, emekçilere, kadınlara, gençlere, meslek örgütlerine, Kürt halkına, kendisine muhalif olan her kesime saldırıyor. Bugünden baktığımızda 10 Ekimin tarihsel sürecinin aslında eskimediğini, görüyoruz. 10 Ekim 2015'ten, en azından hükümetin saldırıları açısından, eski bir tarih diye bahsedebiliriz.  Topyekûn mücadeleyi seçersek hükümetin bu halk düşmanı politikalarını geride bırakırız” ifadelerini kullandı. (Berfin Türkmen)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri