Alaattin Çakıcı'ya 2 ayrı suçtan 21 yıl 7 ay hapis cezası

Alaattin Çakıcı'ya 2 ayrı suçtan 21 yıl 7 ay hapis cezası

 

 ÖLDÜRTMEYE AZMETTİRMEYE TEŞEBBÜS SUÇUNDAN 17 YIL HAPİS CEZASI

 

Alaattin Çakıcı, üç yıl önce silahlı saldırıya uğrayan yeğeniyle ilgili davada, ‘tasarlayarak öldürmeye azmettirmeye teşebbüs‘ suçundan 17 yıl hapis cezasında çarptırıldı.

 

İstanbul Anadolu 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 15 Eylül’deki karar duruşmasında tutuksuz yargılanan Alaattin Çakıcı’nın SEGBİS sistemi ile ifadesinin alınması için Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’ne talimat yazıldığı, Çakıcı’nın Bodrum Devlet Hastanesi’nden alınan sağlık raporunu gerekçe göstererek ifade vermeye gitmediği anlaşıldı.

 

Mahkeme, Çakıcı’nın sağlık raporunu reddetti. Mahkeme, Alaattin Çakıcı’ya yeğeni Adem Çakıcı’yı ‘tasarlayarak öldürmeye azmettirmeye teşebbüs’ suçundan 17 yıl hapis cezası verdi. Çakıcı, dosyadaki ‘silahla tehdit suçuna azmettirme’, ‘yaralama suçuna azmettirme’, ‘silahla yağma suçuna azmettirme’ gibi çok sayıda suçlamadan ise beraat etti.

 

 

ÇAKICI'YA BİR CEZA DAHA

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın sahte pasaport kullanarak yurt dışına kaçışına ilişkin dava karar bağlandı. Mahkeme, Alaattin Çakıcı’ya örgüt kurmak ve yönetmek, sahte kimlik ve pasaport kullanmak suçundan 4 yıl 7 ay hapis cezası verdi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya serbest sanıklar Velit Yavuz Günerkan ile Öznur Çıtlak katıldı. Karar çıkan duruşmada son sözleri sorulan  Günerkan ile Çıtlak beraatlerini talep etti. Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Alaattin Çakıcı’yı suç örgütü kurarak yönetmek ve Alaettin Albayrak, İbrahim Sarı adına sahte pasaport ile nüfus cüzdanı kullanmak suçundan toplam 4 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca Alaattin Çakıcı’nın suç işlemesindeki özellikler dikkate alındığında yeniden suç işlemeyeceği konusunda kanaat oluşmadığından hapis cezasının ve hükmün açıklamasının ertelenmesine yer olmadığına da karar verdi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri