Mersin Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Yılmaz: Çiftçi ve ihracatçı batma tehlikesi yaşıyor

Mersin Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Yılmaz: Çiftçi ve ihracatçı batma tehlikesi yaşıyor

 

Mersin Ziraat Odası Başkanı Yılmaz: Çiftçi ve ihracatçı batma tehlikesi yaşıyor

 

MERSİN-BEKİR ŞAHİN: Mersin, Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, mazota yapılan günü birlik zamların yanı sıra gübre, ilaç, elektrik ve işçilik zamlarındaki fahiş artışların çiftçiyi zor durumda bıraktığını söylerken, Rusya-Ukrayna savaşının tüm bu sıkıntılara tuz biber olduğunu açıkladı. Savaş nedeniyle ihracatçının batma tehlikesi yaşadığını hatırlatan Oda başkanı Yılmaz, “Çiftçiler olarak çok sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Bu gidiş hiç hayra alamet değil. Çiftçide, ihracatçıda batma tehlikesinde” dedi.

 

Rusya –Ukrayna savaşı nedeniyle narenciye ihracatını durma noktasına geldiği, ihracatçı önceden aldığı ürünleri ihraç edemediğinden büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen Mersin Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Yılmaz, “Yöremiz için Rusya ve Ukrayna pazarları çok önemliydi. Savaş nedeniyle bu pazarlara şimdi ihracat yapılamıyor. Hükümet bu savaşın barış ile sonlanması için çok ivedi olarak çaba göstermeli. Çünkü ne çiftçi, nede ihracatçı dolayısıyla esnaf ve halk olası pahalılıklardan ezilir, sıkıntılar büyür” dedi.

 

Savaşın getirdiği sıkıntıların yanı sıra, bir süredir mazota yapılan günlük zamlar, elektriğe yapılan yüzde 150li civarı yüksek zamlar, gübre ve ilaç gibi tüm girdi maliyetlerindeki zamlar çiftçiliği, üretimi büyük sıkıntılara sürüklediğini söyleyen Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Yılmaz, “Yaşanan bu durum esnafı da, tüketicileri de olumsuz etkiliyor. Böyle bir sıkıntılı dönemde çiftçiye ucuz mazot, ucuz elektrik ile gübre, ilaç, mazot gibi destekler artırılarak devam etmeli.3 yıl ertelemeli faizsiz krediler verilmeli” şeklinde konuştu. www.yenicizgigazete.com YENİ ÇİZGİ   

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri