1 Eylül’de meydanlar ısınıyor

1 Eylül’de meydanlar ısınıyor

 

GAZİANTEP-MERSİN; BEKİR ŞAHİN; 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeni ile şehirlerde etkinlikler düzenleniyor. Mersin'de kadınlar Özgecan Meydanı’nda toplanarak “Hayatlarımız, eşitlik, özgürlük ve barış için 1 Eylül Barış Gününde birlikte güçlüyüz” sloganı ile toplanırken, Gaziantep’te Kırkayak parkında toplanacak olan barışsever yurttaşlar Yeşilsu Parkı’na kadar yürüyerek günün anlamına ilişkin dövizler taşıyıp slogan ve pankartlar açarak barışa ses verecekler.

 

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeni ile Mersin Kadın Platformu sosyal medyada yaptığı paylaşımında “Bir kez daha barışı, hayatlarımızı, haklarımızı savunmak için bir aradayız! Dünya'nın birçok yerinde katliamlar, çatışmalar devam ederken en çok zararı gören kadınlar, çocuklar ve LGBTİ+lar oluyor. www.yenicizgihaber.com

Nefrete ve savaşa inat barışı savunmaya, savaş çığırtkanlara ile mücadele etmeye devam ediyoruz. 1 Eylül'de 17.30'da Kushimoto Sokağı'nda buluşuyoruz!”

 

Bu arada İHD Mersin Şubesi’de güvercin resimli yaptığı paylaşımında “Barışa Ses ver” diyerek akşam 18.00’de kadınların etkinliğine destek olmaya çağırdı.

 

Öte yanda Gaziantep Emek ve Dayanışma Güçleri de yarın akşam 18.00’de Kırkayak Parkında toplanarak Yeşilsu Parkı’na kadar yürüyecekler.  www.yenicizgihaber.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri