Sosyal Medya Üreticilerini Desteklemeliyiz!

.

Sosyal Medya Üreticilerini Desteklemeliyiz!

AZİN RANKSCHN

Son yıllarda sosyal medya için içerik üretenlerin sayısı bir hayli artmış durumdadır. Son zamanların en güzel gelişmelerinden şu ki herkes mümkün mertebe sevdiği işleri yaparak geçim kaynağı oluşturma düşüncesindedir. Sevdiğimiz işleri yaparak geçim kaynağı oluşturmuş olmamız işimizi en verimli şekilde yapmaya sebep olur ve dolayısıyla verimli çalışmalar önce kendimizi ardından ülkemizi geliştirmeye yardımcı olur.

Halk sosyal medya içeriklerini, nerdeyse ücretsiz bir şekilde izlemektedir. Bu halk açısından çok büyük bir şans. Herhangi bir konu hakkında öğrenmek isteyen bir insan kolaylıkla sosyal medyada gerekli verilere ulaşabilmektedir. Aslında Sosyal medya hiçbir şey yapmadan deneyim kazanmanın bir yoludur. Her sosyal medya ağının kendi algoritmasına göre, içeriklerin izleme süresi ve beğenilmesine bağlı olarak içerik üreticilerin kanalları ve sayfaları büyür. Algoritma, devamlı güncellense de temel prensip izleyicileri cezbetmektir. Aslında sistem içeriklere uygun izleyici bulmaz tam tersine izleyicilere uygun içerik arar ancak izleyiciler, doğru geri bildirim yapmazsa algoritmayı yanıltırlar. Yanılmış olan algoritma izleyici için doğru içeriği bulmamakla kalmaz yayıncının içeriğinin görüle bilirliğini de düşürür.

Algoritmayı detaylıca anlatmayacağım ama şunları da bilmemiz gerekiyor ki içeriği beğenmek sadece beğen butonuna basmakla olmaz. Beğenildiğinin anlaşılmasına sebep olan bazı etkenler şöyledir:

1. İçeriğin kaç dakikası izlendi: Bu yüzde olarak değerlendirilir örneğin 10 saniyelik bir video tamamen izlenip tekrardan 1 saniyesini izlerseniz, 110% izlenme süresi alır ve bu yüzdelik rakam bütün izleyicilerin ortalaması alınarak ölçülür.

2. Kaç kişi yorum yaptı: Yorumların sayısı yorumların aldığı cevap hızı gibi değerler de içeriğin keşfedilmesini etkiler.

3. içeriğin açıklamasını izleyici okudu mu: Video açıklamasındaki yazdıklarımızın okunmuş olması da videomuzun keşfedilmesini etkiler.

4. Kaç kişi beğendi.

5. Kaç kişi içeriğinizi paylaştı.

Yukarda saydıklarım bir içerik üreticisin kanalını veya sayfasını büyütmek için gerekenlerdir. Bu nedenle tıkladığımız içerikleri izlemesek bile sonuna kadar çalmasını beklersek, fikirlerimizi yorum olarak yazarsak ve yukarda saydığım gereksinimleri yerine getirirsek içerik üreticisini desteklemiş oluruz. Desteklenen üreticiler ise bu desteklerle teşvik olur ve daha kaliteli içerikler üretmeye baş koyarlar. Tam tersine tıkladığımız içeriği izlemeden kapatırsak algoritma içerik beğenilmedi diye karar verir.

İçerik üretmek düşündüğünüz gibi kolay bir iş değildir. Sadece ekipman tedariki için yapılan yatırım hayal etmediğiniz maliyetler demektir. Buna ek içeriklerin montajı için öğrenilen programlar, harcanan vakit ve emekler asla yadsınamaz. www.yenicizgihaber.com

YENİ ÇİZGİ’DEN

Mrb, kıymeti takipçilerimiz

Güçlükle emek harcayarak hazırladığımız haberlerimizi sosyal medyada da paylaşarak siz kıymetli takipçilerimiz başta olmak üzere yurttaşlarımızla paylaşıp bilgilendirmeye çalışıyoruz.

Bu nedenle lütfen haberlerimizi sadece okuyup geçmeyin, haberlerle gelen Google reklamlarını, sayfadan çıkan reklamları tıklayınız uygun gördüklerinizi inceleyip ayrılabilirsiniz. Aynı zamanda haberlerle ilgili beğeni, yorum, paylaşım, rt yaparak bizlere destek verirseniz maddi anlamda güç vermiş olursunuz. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Bildiğiniz gibi bizler maddi gücümüzü sadece reklamlardan alıyoruz. Bunun için reklam bizim ayakta durmamız, güçlü ve cesaretli olmamamız için çok önemli bir güç.

Çünkü bizim Devletten ve sermaye gruplarından aldığımız destek yok. Bu nedenle Reklam desteğinizi önemsiyoruz.

İçerik üreticileri onca emeği harcayıp içeriklerini tamamen ücretsiz olarak ekranlarımıza getiriyorlar ise bizlerin de insâni görevi, onları desteklemek olmalıdır. Sağlıklı ve mutlu kalın.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yazar Yazıları Haberleri