Türkiye dahil Ortadoğu’da Halkın devlete güveninin olmaması, yönetenlerce halkın devletten beklentisinin olmaması şeklinde okunmakta, taraflardan biri bu durumdan mutlu ama risk her zaman vardır ve diğer taraf için olandan daha yüksektir.
Corona virüs salgını için #Evdekaltürkiye söylemi bir olumlama içerse de, bu milletin hafızasında "KALMAK" sözcüğü bir olumsuzluk belirtisidir, içinde geçen cümleyi tümden negatif edebilir. 'yalnız kalmak', 'yolda kalmak', 'sınıfta kalmak' gibi bu daha başka örneklerle çoğaltılabilir.
Halkın orta ve üstün, altı ara gelir grubu can güvenliği nedeniyle evde kalmayı tercih edecek, alt gelir grubunun bir kısmı bu duruma ne kadar dayanabileceğini test edecek, çaresiz olan alt gelir grubu çalışmaya belki içini rahatlatmak için 'bize bir şey olmaz' diyerek devam edecektir.
Girilen bu sürece işsiz girenlerden, bu süreçte işsiz kalanlardan hiç bahsetmeyeceğim.
Dizilerle TV reklamları ve birçok zihin tecavüzleriyle insanın dimağında yer eden sözcükler kapitalizmin kontrolünün dışında yeni anlamlar kazanacak.
#evdehayatvar söyleminiz, #suhayattır ı anımsatacak, ortanın altı ve alt gelir grubunda bu #sufaturası olarak algılanacak.
Yaptığınız olumlamaların durumu bir bedene sahip olmayan ve yaratıldığı gibi kalacak olan ruh gibi. Fiziksiz bir can, kemiksiz bir et gibi.
Bu sebeple bir çok nedenle empati en iyi kalkandır. yeniçizgihaber.com