Target Teknoloji Ofisi Hayallere Ortak Oluyor

Target Teknoloji Ofisi Hayallere Ortak Oluyor
Target Teknoloji Ofisi Hayallere Ortak Oluyor

Girişimciler için 150 bin TL hibe desteğinde uygulayıcı kuruluş olan Target Teknoloji Transfer ofisi, hayallere ortak oluyor.

TÜBİTAK Teknogirişim Sermaye Destek Programı ile girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi ve teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması için Gaziantep Üniversitesi TargeT Teknoloji Transfer Ofisi, TÜBİTAK BİGG programı kapsamında uygulayıcı kuruluş olarak girişimcilerin yanında hizmet veriyor.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, “TÜBİTAK BİGG (Bireysel Genç Girişim Sermayesi) ile girişimciler, ticari ürüne veya hizmete dönüştürülmesine yönelik iş fikirlerini Gaziantep’in ve Bölgenin teknoloji vizyonunu çizen üniversitemiz bünyesindeki Target Teknoloji Transfer Ofisine sunabilirler. Bunun için Türkiye’den ve her teknoloji alanından teknoloji tabanlı, yenilikçi ve ticarileşebilir iş fikri olanlar on line olarak sistemimize başvuru yapabilirler. Başvuru yapan girişimciler jüri üyeleri ve uzmanlarımız tarafından değerlendirme ve seçme işlemine tabi tutulacak. Seçilen adaylar iş modeli oluşturma, iş planı hazırlama kampı gibi pek çok eğitime alındıktan sonra TÜBİTAK BİGG programından projeleriyle ilgili fonlanmak için aday oluyor. TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilecek değerlendirme sonucunda desteklenmesi uygun bulunan iş planları için girişimciden tanımlı bir zaman aralığı içinde kuruluş tanımına uygun şirket kurması bekleniyor. TÜBİTAK ile kuruluş arasında sözleşme imzalanmasından sonra kuruluştan teminat alınmaksızın hibe olarak proje desteği ve sermaye desteği sağlanmaktadır. 2017 yılında 8 girişimcinin şirket kurması sağlanarak yaklaşık 1 milyon 200 bin fon sağlandı” şeklinde konuştu.

“Bu yıl farklı olarak 36 Bin TL’ye kadar Cansuyu Desteği Veriyoruz”

Girişimcilerin hayallerine ortak olduklarını kaydeden Prof. Dr. Gür, “Özellikle genç girişimciler Türkiye’nin geleceği. TargeT Teknoloji Transfer Ofisi’nin uygulayıcı olduğu program onlar için bir fırsat. Teknolojik iş fikrini hayata geçirmek ve ileride kendi şirketini kurmak isteyen herkesi TÜBİTAK’ın Teknolojik İş fikirleri için verdiği 150 bin TL geri ödemesiz başlangıç Sermaye Desteğine başvuru için davet ediyoruz. Bu yıl geçen yıllardan farklı olarak şirket kuran girişimcilere 36 bin TL’ye kadar “Cansuyu Desteği” de veriyoruz. BİGG entegre katılımcıları aynı zamanda KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası sahibi olarak, şirket kurulumundan sonra TÜBİTAK desteğine ilave olarak KOSGEB’den 50 bin TL hibe ve 100 Bin TL faizsiz kredi faydalanma imkanına sahip olabilir” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri