Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in 2015 yılından bu yana bilimsel çalışmalarına destek verdiği ve ismini taşıdığı Dr. Mehmet Hilmi Güler Bilim Sanat Merkezinde(BİLSEM) düzenlenen “Bilim Şenliği”ne üç günde 4 bin 500 kişi katıldı. Ekiplerin kıyasıya bilim için yarıştığı şenlikte öğrenciler birbirinden ilginç keşiflerle adeta parmak ısırttı.
Başkan Güler, Turkcell Yönetim Kurulu Üyeliğine gelmesinin ardından faaliyet alanı telekomünikasyon olmasına rağmen Turkcell’i bilim-eğitime yöneltip, 27 ilin 33 okulunda 30 bin öğrenciye ulaşarak gizli yetenekleri ortaya çıkarılmasını sağladı. İsmini taşıdığı Dr. Mehmet Hilmi Güler Bilim Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Bilim Şenliği”ne üç günde 4 bin 500 kişi katıldı.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in 2015 yılında üstün yetenekli bireylerin yeteneklerini hızla keşfetmek, geliştirmek ve topluma katkıda bulunmalarını sağlamak için geliştirdiği “Zekâ Küpü Projesi” kapsamında büyük destekler verdiği BİLSEM, vizyonunu her geçen gün arttırıyor. Bugüne kadar ulusal ve uluslararası yarışmalarda gururlandıran başarılara imza atan Ordu BİLSEM, üç gün süren “TÜBİTAK Bilim Şenliği”ne ev sahipliği yaptı.
BİLSEM binası ve bahçesinde düzenlenen ve üç gün süren “Bilim Şenliği”nde; atölye çalışmaları, sergiler, bilimsel gösteriler, sanatsal faaliyetler, gökyüzü gözlemi, deneyler ve teknoloji uygulamaları katılımcılara sunuldu. Belirlenen hedefler ışığında 25-26-27 Nisan tarihlerinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise seviyesi öğrencilerin ve öğretmenlerin katıldığı 23 atölye faaliyeti, 8 konferans, 4 turnuva, 2 sergi, 2 bilim turu, planetaryum gösterisi, teleskop gözlemi ve konser etkinliği gerçekleştirildi.
“Burada yetişen çocuklar, geleceğin yıldızları olacak”
Ordu BİLSEM’in bugünlere gelmesinde büyük katkıları olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, gerek şahsı gerekse kurum olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirtti. Başkan Güler, “Bizim için teknolojik gelişmeler kadar sosyolojik altyapıya yaptığımız yatırım da önemlidir. Eğitim pahalı bir iş ama cahilliğin bir ülke ekonomisine maliyeti çok daha yüksektir. Benim umudum, BİLSEM gibi okullarda yeni bilim insanlarının yetişmesidir. Burada yetişen çocuklar, geleceğin yıldızları olacağına inancım tamdır. Her zaman söylüyorum; ay tutulur, güneş tutulur ama yıldızlar tutulamaz” diye konuştu.
Bilsemdeki ‘Bilim Şenliğine Rekor Katılım
Bilsemdeki ‘Bilim Şenliğine Rekor Katılım