Gaziantep’te Devlet Hastaneleri arasında bir ilk tedavi, hayat kurtardı

Gaziantep’te Devlet Hastaneleri arasında bir ilk tedavi, hayat kurtardı

GAZİANTEP- AYSEL ŞAHİN:  25 Aralık Devlet Hastanesi acil servise gelen bir hastada tümör saptanması sonucunda Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı (Nöroşirürji)  Opr. Dr. Ali Nehir tarafından başarılı geçen kapalı ameliyat hastanın burundan girilerek hastanın hipofiz kitlesi çıkarıldı.

 

25 Aralık Devlet Hastanesi Acil Servisine getirilen 48 yaşındaki kadın hasta Ş....... yapılan ilk müdahalesinde "Hipofiz Adenomu" (TÜMÖR) saptandı. www.yenicizgihaber.com

 

Hastanede tedaviye alınan Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı (Nöroşirürji)  Opr. Dr. Ali Nehir tarafından başarılı geçen ameliyatta Endoskopik kafa tabanı cerrahisi (kapalı ameliyat) tekniği ile burundan girilerek hastanın hipofiz kitlesi çıkarıldı.

 

Gaziantep'te devlet hastaneleri içinde bir ilk olan bu yöntemle tedavi edilen hasta kısa sürede günlük yaşamına geri döndü.

 

Başarılı ameliyatı yapan Opr. Dr. Ali Nehir: "Hastanemizde hastalar için oldukça konforlu olan bu yöntemle bazı tümör ameliyatlarını kafatası açılmadan yapılabilmektedir. Bu yöntemle ameliyat edilen hastalarda riskin daha az olmaktadır” diye ifade etti.  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri