Akhisar Belediyespordan Galatasaraya Gözdağı

Akhisar Belediyespordan Galatasaraya Gözdağı

Spor Toto Süper Lig’de zirve yarışını belirleyen Akhisar Belediyespor, Beşiktaş galibiyeti ardından 3 Aralık Perşembe günü saat 20.30’da Manisa 19 Mayıs stadında konuk edeceği Ziraat Türkiye Kupası’nda Dardanelspor maçı hazırlıklarına başladı. Hafif sakatlıkları bulunan Ahmet Cebe, Hugo Rodallega ve Kadir Keleş takımdan ayrı çalışırken, Teknik Direktör Cihat Arslan, idman öncesi basın mensuplarına açıklamala yaptı.

Öncelikle Beşiktaş galibiyetini değerlendiren Arslan; “Deplasmanda çok güzel bir galibiyet kazandık. Çok önemli bir rakibe karşı, organize olmuş, çok iyi oynamış ayağı top yapabilen iyi bir hücum yapabilen takıma karşı oynadık. Son on maçında mağlubiyeti yoktu. Şuana kadar oynadığı karşılaşmalarda gol atmadığı hiçbir karşılaşma olmamıştı. Tabi bunlar onlar için bir artıydı. Beşiktaş takımı gerçekten çok iyi bir teknik direktöre ve çok önemli bir takım kadrosuna sahip. Rakibimizin gücünü kontrol ederek, gücüne saygı duyarak gittik, ama ben futbolcularıma daha burada hafta içerisindeki antrenmanlarda kazanabileceğimizi yani Beşiktaş’ın çok iyi bir takım olmasına rağmen bizim de takım oyununu sahaya yansıttığımızda bizim de çok iyi takım olduğumuzdan bahsetmiştik. Kazanmanın hayal olmayacağından bahsettik. Şükürler olsun çalışıldı ve çalıştığımızın karşılığını aldık. Tabi ki; Beşiktaş’ta pozisyona girdi, Beşiktaş’ta öne geçebilirdi. Bunların hepsi vardı ama ben oyuncu grubuma çok teşekkür ediyorum. Onlara da çok saygı duyuyorum. Çünkü bizim kafamızda oluşan tabloda, hani bu işin biraz teknik- taktik boyutu ama sahada da bunu yerine getirebilmek için her şeylerini ortaya koymuş savaşan bir Akhisarspor oyuncu grubu vardı. Ben oyuncularıma çok çok teşekkür ediyorum. Bir başarı var Allah’a sonsuz şükürler olsun. Yani üçüncü sıradayız. Ligin en az gol yiyen takımlarından biriyiz. Burada bütün bir bütünlükten bahsetmek lazım. Burada sadece şu anlık bir konum için başarıdan bahsediliyorsa bu sadece şahsımıza ait değildir. Yani burada yönetiminden, taraftarından, şehrimizden, futbolcu grubundan, personelinden, basından herkesin katkısı var. Onun için inşallah bunun devamının gelmesini diliyorum.

PUANIMIZI DAHA DA YÜKSELTMEK İSTİYORUZ

Şimdi Beşiktaş maçı çok iyi bitti, tatlı bitti, güzel bitti ama artık hedefte önümüzde kupa maçı var. Çanakkale Dardanelspor’u yardımcı hocamız Cem Hoca gidip maçlarını izledi. Tehlikeli genç bir ekip olduğundan bahsedildi. Bizde oyunculara bu idmanda bu işin ne kadar ciddi olduğunu aktarmaya çalışacağız. Tabi ki amacımız tur atlayıp gruplara kalabilmek, çünkü orada oynamayan oyuncularımızı değerlendirebiliriz. Beraber bir hedef koyabiliriz, en küçük ve en kısa yol kupa her zaman için... Takımları için... İnşallah Çanakkale maçı o da zorlu geçer ama ondan sonra Sivas maçımız var Pazartesi akşamı. Sivasspor, Okan Hocamızın gelmesi ile oyun olarak çok şey kattı üstüne. Performans olarak da çok önemli oyuncuları var. Oyuncu grubu çok etkili oyunculardan oluşuyor. Biz yine bu gidişatımızı sürdürmek istiyoruz. Yani şükürler olsun iyi bir puan yakaladık ama daha da puanımızı yükseltmek istiyoruz.

BİZİM MOTİVASYONUMUZ TRANSFERDEN ÇOK BU PUANIMIZI DAHA FAZLA ARTTIRABİLMEK

Takım savunmasında aslında takımın beraber o görevi paylaşması var. İşte Merter, Caner,Douglao çok iyi oynadı. Ama takım savunmasını bütün takım oyuncuları yapıyor. Buna Güray dahil, Sami dahil, ön gruplar takım savunması yapıyor. Oyuncuların biraz da erken hani ön grubun yıpranmasının sebebi de o oluyor diyen Arslan; "Takım savunmasına takımım aşırı gayret gösterdiler. Tabi ki; maçta Douglao, Caner, Merter çok ön plana çıktı. Ama bu da zaten bizim beklediğimiz şeydi. Çünkü Beşiktaş takımı Türkiye’nin en iyi organize olan, en iyi hücum yapan bir takımı. Buna karşı söylenen Beşiktaş hücum yaptı zaten Beşiktaş’ın yapması gereken buydu. Önemli olan bizim karşılık olarak ne verebileceğimiz önemliydi. Burada kalecimiz Douglao, Caner, Merter, Ahmet olsun hepsi çok özverili iyi direndik ama takım halinde direnerek kazandık" diye konuştu. Güray’ın atılma riski vardı. daha dirençli olduklarını belirten Cihat Arslan; "Orta sahada direncimiz düştüğü zaman Aykut’u sokarak son 15 dakika takımı diri tutmayı başardık. Çünkü Beşiktaş UEFA kupasından yorgun geldi. O zaman 15 dakika istediğimiz gibi taşırsak maçı kazanacağımızı biliyorduk. Nitekim öyle oldu" diyerek tüm planlarının tuttuğunu ifade etti. Beşiktaş’ın son 15 dakikada stop ettiğine dikkat çeken Teknik Direktör Arslan; " O dakikadan sonra bizim takımın inancı daha fazla arttı. Planımız işledi şükürler olsun ama tabi bu planın işlenmesi için en önemli aktörler saha içinde mücadele eden oyuncu grubumuzdur" dedi. Takımın gösterdiği performans çok önemli olduğuna dikkat çeken Arslan; "Ligin ilk yarısının bitimine dört hafta artı kupa var. Demek ki önümüzde daha sekiz tane önemli maç oynayacağız. O zaman bazı şeyler için karar vermek biraz daha zorlaşabilir bizim açımızdan. Her hafta farklı futbolcu grubu çok ön plana çıkıyor. Bizim motivasyonumuz transferden çok bu puanımızı daha fazla arttırabilmek. İnşallah Sivas maçını da kazanıp 28’e ulaşmak. Ondan sonra da devre arası gelince orada bir planlama hedef doğrultusunda yapılabilir" diyerek futbolcularına hedef koydu.

Devre arası için bir çok ismin geçebileceğine dikkat çeken Cihat Hoca; "İsimler geçebilir ama şuan devre arası bizim kulübümüzden herhangi bir takıma transfer olacak oyuncunun kararını ne yönetim kurulu kabul eder ne de biz kabul ederiz. Çünkü bizde bu ligde hem yaşamaya çalışıyoruz hemde hedefler koymaya gayret ediyoruz. Burada oyuncu grubumuzla mutluyuz. Büyük takımlardan bahsediyorsunuz, ama şuan öyle bir teklif yok. Olsa da bu teklifi kabul edecek durumumuzda yok" diyerek futbolcularına olan inancını tekrarladı.

Bu kadar başarılı giden işlerin arasından transfer bunlar güzel şeyler. Demek ki doğru oyuncularla çalışıyoruz doğru işler yapıyoruz. Oyuncular da doğru performanslar gösteriyor. Ama şuan için bizim müsaade etme şansımız yok diyen tecrübeli teknik adam; "Eksik her takım için geçerlidir. Bu dünyanın en iyi takımında bile bulursunuz. Bizimde eksik yönlerimiz var ama şuan bizim takım, takım olabilme konusunda çok iyi bir mesafe kat etti. Tabi ki; bireysel olarak zaman zaman düşüşlerimiz de mevcut. Ama onu beraber oynama, beraberce mücadele etme şekli fedakarlık, saygı ve yardımlaşma ile bunu hallettik ve çok mesafe katettik" diyerek oyuncuların transfer dedikodularına kulak asmamaları vurguladı.

Büyük maç oynamanın teknik direktör ve futbolcu açısından daha kolay bir durum olduğuna dikkat çeken Cihat Hoca; "İki hafta önce burada basın toplantısı yaptığımda iki tane maçımız vardı. Beşiktaş ve Galatasaray biz bunları kazanmak istiyoruz diye bir söylemim olmuştu. Biz aynı şekilde Galatasaray maçını da kazanmak istiyoruz. Çünkü Galatasaray maçını kazandığımız zaman dört büyüklerden şampiyon olan Bursa da dahil hepsinden puan alan belki de tek takım olacağız. Trabzon ile berabere kaldık, Fenerbahçe ile berabere kaldık, Beşiktaş’ı yendik, Bursa’yı yendik. Bir Galatasaray var. Eğer onu da başarabilirsek inşallah o zaman bir görevimizi daha yerine getirmiş olacağız." diyerek Galatasaray’a gözdağı verdi.[gallery link="file" ids="28507,28508,28509,28510"]

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri