Yasalar kadınları koruyamıyor

Yasalar kadınları koruyamıyor

MERSİN-BEKİR ŞAHİN; Türkiye’de her yıl artarak devam eden kadın cinayetlerine karşı hükümet ve yargı cephesindeki duyarsızlık dikkat çekerken kadınlar kadın cinayetlerine karşı meydanlara indi. Mersin ve Gaziantep’teki kadın platformları düzenledikleri basın açıklamaları ile cinayetleri protesto ederek, hem siyasi ve bürokratik yetkili kurulların ilgisizliğini hem de katilleri kınadılar. Mersin ve Gaziantep’te kadın cinayetleri protesto ve tepkiler sürüyor. Kadın cinayetlerinde verilen düşük ödül gibi cezalar tepkilere yol açmaya devam ederken, Mersin’de 2017 Eylül ayında üniversiteli Feray Şahin cinayetinde de katil Fatih Burak Aykul’a iyi hal indirimi uygulanarak, 5 yıl 3 ay gibi düşük, komik, katili ödüllendiren, kurtaran bir ceza verilmesine ise tepkiler halen devam ediyor.

Mersin Kadın Platformu, Kırıkkale'de eski eşi F.B. (43) tarafından bıçaklanarak vahşice katledilen Emine Bulut cinayeti başta olmak üzere tüm kadın cinayetlerine yönelik tepkilerini dile getirmeye devam ediyor. Mersin’de önceki gün açık havada tepkilerini dile getirip protesto etti. Valiliğin aldığı yasak nedeniyle kadınlar protestolarına Yenişehir Nikâh Salonu’nda yapılan kapalı alan toplantısıyla devam etti. Açıklamalar CHP'li belediye başkanlarının yanı sıra, CHP il ve ilçe başkanlarının yanı sıra HDP, EMEP, İHD, KESk, DİSk, çevreleri başta olmak üzere demokratik kitle örgütleri STKlalar katıldı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Esen, Kırıkkale'de eski eşi F.B. (43) tarafından bıçaklanarak vahşice katledilen Emine Bulut cinayetine tepki gösterdi.

KADIN CİNAYETLERİ POLİTİKTİR!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Esen, Kırıkkale’de eşi F.B. (45) tarafından 10 yaşındaki kızının önünde vahşice katledilen Emine Bulut cinayetine tepki gösterdi ve yasaların kadını koruyamadığını ifade etti .

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Esen de yaşanan vahşi olay karşısında tepkisini belirterek, “Fedai Baran, 4 yıl önce boşandığı eski eşi Emine Bulut ve kızı F.B. ile kafede buluştu. Fedai Baran ile Emine Bulut, arasında tartışma çıktı. Cani eski eşi Fedai Baran, yanındaki bıçakla eski eşini, kızının gözü önünde vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı ve katletti. Emine Bulut’un ‘Ben ölmek istemiyorum’, kızı F.B.B’nin ise ‘Anne lüften ölme’ sözleri herkesin yüreğini dağlamıştır. Bu cinayet birkez daha göstermiştir ki yasalar kadını koruyamıyor. Ve kadınlar her gün öldürülüyor” diye konuştu.

HÜKÜMET, SİYASİLER, YARGIÇLAR ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUN

Kadın cinayetlerinin bir türlü önüne geçilemediğini ifade eden CHP’li Esen, “Gün geçmiyor ki katledilen bir kadınımızın ölüm haberi ile güne uyanmayalım. Mevcut Hükümet yönetiminde kadını koruyacak yasaların çıkarılmaması, kadın politikalarının uygulanmaması ve caydırıcı cezaların uygulanmaması cinayetlerinde ciddi bir artışa sebep olmuştur. Buda göstermektedir ki kadın cinayetlerinin önüne geçecek ağır yaptırımlar hayata geçirilememekte, uygulanamamaktadır. Ölmemek için feryat eden bir kadın, babası tarafından vahşice kanlar içinde bırakılan annesi ölmesin diye yalvaran bir evlat! Daha kaç kadın ölecek, daha kaç evlat bu acıyı yaşayacak? Artık kadınların daha özgür bir biçimde kendini ifade edeceği ve katledilmediği bir ülke istiyoruz. Bunun için de hükümeti göreve davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

“BİR KİŞİ DAHA EKSİLMEYECEĞİZ”

Emine Bulut’un eski eşi tarafından katledilmesini protesto eden Mersin Kadın Platformu, “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz” diye haykırdı. Emine Bulut’un eski eşi tarafından öldürülmesi Mersin Kadın Platformu tarafından Forum Alışveriş Merkezi durağında birçok kadının katılımıyla basın açıklaması yapılarak protesto edildi. “Ölmek istemiyoruz” pankartının açıldığı açıklamada kadınlar ellerindeki “Yaşamak istiyoruz”, “Kadın cinayetleri politiktir” dövizleri taşıyarak sık sık “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz”, “Erkek vuruyor devlet kuruyor”, “Yasta değil isyandayız” sloganları attı.

“EMİNE BULUT’U ÖLDÜRENİ BILIYORUZ”

Plarform adına Günebakan Kadın Derneği Başkanı Zübeyde Akpınar, yaptığı açıklamada “Ölmek istemiyorum” diyen bir kadının katledildiği bir yerde artık kadın katliamlarının olduğu düzenin yıkılması gerektiğini ifade etti. Emine Bulut’u kimlerin öldürdüğünü bildiklerini aktaran Akpınar sözlerine su şekilde sürdürdü; ” Emine Bulut’u kim öldürdü  biliyoruz. Emine Bulut’u kadınların yıllarca mücadele ederek kazandığı hakları yok etmeye çalışan, İstanbul Sözleşmesini kasti olarak uygulanmayan, hayat kurtaran 6284 sayılı yasayı tartıştıran, kadınları evliliğe mahkum etmeyi amaçlayan, nafaka hakkını kısıtlamak için kanun metinleri yazan kadın düşmanı erkek iktidar duruyor. İktidar yanlışı yandaş medya duruyor. Kadına yönelik şiddet dosyalarını uzlaştırmaya sevk eden, iyi hal indirimlerini esirgemeyen yargı duruyor” dedi. YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sendika Haberleri