Silifke Belediyesi’nde işçi kıyımı

Silifke Belediyesi’nde işçi kıyımı

MERSİN- BEKİR ŞAHİN; Silifke Belediyesinde 15 işçi işten çıkartıldı. MHP’li belediyede yaşanan işçi kıyımına CHP’den sert tepki geldi. CHP İlçe Gençlik Kolları işçilerin yanında olduklarını belirterek, “Dürüst, namusuyla çalışan ve evine ekmek götürmekten başka hiç bir derdi olmayan işçi kardeşlerimize yapılanları kabul etmemiz ve duruma sessiz kalmamız mümkün değildir” denildi.

Konuyla ilgili olarak CHP Silifke İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yaptığı ortak açıklamayla belediyedeki işçi kıyımına tepki gösterdi. CHP eski ilçe başkanı Bünyamin Uçar’da aynı şekilde yapılan işçi kıyımına sert tepki gösterdi.

CHP Silifke İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yaptığı ortak açıklamasında tepkisini şöyle dile getirdi;

6 AYDA SİLFKE’YE TEK ÇİVİ ÇAKMAYANLARIN 

TEK YAPTIĞI İŞÇİ ÇIKARMAK OLDU

 “Silifke Belediyesi tarafından 15 emekçi arkadaşımız işten çıkartılmıştır, kabul etmemiz mümkün değildir. Hepsi mesleğinde uzman ve hepsi de dürüst, namusuyla çalışan ve evine ekmek götürmekten başka hiç bir derdi olmayan bu arkadaşlarımıza yapılanları kabul etmemiz ve duruma sessiz kalmamız mümkün değildir. Bu arkadaşlarımızın sonuna kadar yanlarındayız ve hukuki haklarının sonuna kadar takipçisiyiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız olaydan haberdar ve ilerideki süreçte gerekli tavrı mutlaka gösterecektir. Hiç bir siyaset emekten ve alın terinden üstün değildir. Altı aylık süreçte Silifke'ye tek bir çivi bile çakmayan bu yönetimin işçi kıyımından başka yaptığı hiç bir şey yoktur. İşten çıkartılan bu arkadaşlarımız için son derece üzgünüz ve sonuna kadar yanlarındayız ve mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Emekçi arkadaşlarımıza yapılanları ve yaşanan olayları tüm Silifke kamuoyunun bilgisine sunarız. Bu konuda detaylı bir açıklama Büyükşehir Belediye Başkanımız ve parti yönetimimizle gerekli istişareler yapıldıktan sonra tekrar yapılacaktır.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sendika Haberleri