Sendikacı Türkmen serbest bırakıldı

Sendikacı Türkmen serbest bırakıldı

Sendikacı Türkmen serbest bırakıldı

GAZİANTEP- DİSK Tekstil Sendikası Gaziantep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen sosyal medyadaki paylaşımlarından dolayı savcılıktan alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

DİSK Tekstil Gaziantep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, Antep Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bazı fabrikalarda işçilerin virüs salgınına rağmen tadbir almayarak işçileri sağlıksız ortamlarda çalıştırıldıklarını, bazılarında mesainin 12 saate çıkarıldığı şeklinde paylaşımlarından dolayı hakkında yasal işlem başlatıldı.

Sendika Temsilcisi Türkmen, dün gece (3 Nisan) da Güvenlik Şube ekipleri tarafından evinden gözaltına alınarak Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Bugün savcılığa sevk edildi. Savcılık, ifadesini aldığı Mehmet Türkmen'i, mahkemeye sevk edilmesine gerek görmeden serbest bırakılmasına karar verdi.

Türkmen, savcılıkta ifadesinde sendikacı olduğunu, işçilerin çalışma koşullarından sorumluluk taşıdığını, virüs salgınında hergün insanların öldüğünü, ancak bazı fabrikalardan hiçbir önlem alınmadan işçilerin hayatının tehlikeye atılarak çalıştırıldıklarını söyledi. Türkmen ifadesinde, “Bunları söylemenin tedbir alınmasını söylemenin ne sakıncası var? İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Üstelik Sağlık Bakanı ve Cumhurbaşkanı her gün evde kalın çağırısı yapıyor. Eğer bu suçsa onlarda bu suçu işliyor. Madem insanları çalıştırıyorlar o zaman gerekli önlemleri alsınlar. Yoksa da işçiler evde kalsın diyoruz, bunun neresi suç? İşçide insan, onların hayatları yok mu sayılacak. Biz sendikacıyız ve buna sessiz kalamayız” şeklinde ifade verdiğini belirtti. Türkmen paylaşımlarından sonra virüs vakası tespit edilen bir fabrikanın da üretimi 15 gün duyurduğunu da ileri sürdü. 

Türkmen, dün akşam Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Bugün Antep'te işçilerin sağlığını ve hayatını tehlikeye atan fabrikalar ve vaka haberlerine rağmen işçileri çalışmaya zorlayan Melike, Akınal ve Oba Makarna başta olmak üzere diğer fabrikalarla ilgili yaptığımız paylaşım ve açıklamalardan dolayı şu anda gözaltına alınıyorum” ifadelerini kullanmıştı. YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sendika Haberleri