Mersin’de kadınlar, “Yaşasın 8 Mart” şiarıyla toplanıp haykırdılar

Mersin’de kadınlar, “Yaşasın 8 Mart” şiarıyla toplanıp haykırdılar

MERSİN-YENİ ÇİZGİ; Mersin Kadın Platformu öncülüğünde ‘Kadın Mitingi’ düzenlendi. Mersin Balıkçı Barınağı Saat Kulesi önünde bir araya gelen kadınlar, kortejler halinde kadın mitinginin yapılacağı eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanındaki alana doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Kentteki birçok siyasi parti, sivil toplum örgütü ve kadın örgütlerinin katıldığı etkinliğe, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan ile Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi Eş Genel Başkanı Canan Yüce ile CHP, HDP, EMEP İHD, KESK, DİSK, Cemevi, Dersimliler Derneği gibi demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerin yöneticileri, üyeleri katılım sağlayarak destek vcerdi.

Yürüyüş boyunca slogan atan kadınlar, ayrıca 63 gündür kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun da akıbetini sordu. Mitingde taleplerini haykıran kadınlar, “Yaşamak istiyoruz” diye belirterek, kadın cinayetlerinin son bulması için İstanbul Sözleşmesi’nin bir an önce uygulanması çağrısında bulundu.

Miting alanında toplanan kadınlar burada yaşamını yitiren kadınlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından kadın örgütleri ve siyasi parti temsilcileri ortak bir basın açıklaması yaptı. İlk olarak konuşan Günebakan Kadın Derneği Başkanı Zübeyde Akpınar, kadın dayanışmasından aldıkları güçle bugün alanları doldurduklarını ifade ederek, isyanlarını haykıracaklarını belirtti. HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer de, kadınların yaşadıkları tüm saldırılara rağmen hiçbir şekilde boyun eğmeyip direndiklerini söyledi.

HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan ise, “Çok yakında İstanbul Sözleşmesi hakkımıza el uzatacaklar. En önemlisi de çocuk istismarcılarına yönelik af teklifi, AKP ile meclisteki kimi gurupların işbirliği ile gündeme getirilecek. Şimdiden hazırlık içerisinde olalım. Eğer biz örgütlü mücadelemizde ısrar edersek, kararlılığımızla bu ülkeye demokrasiyi biz inşa edeceğiz. Örgütlülüğümüzü güçlendirelim.”

Yapılan konuşmaların ardından Renkler ve Diller Korosu Kadın Ritim Topluluğu, Jinawaz Korosu ve Sanatçı Feryal Öney sahne alarak farklı dillerde şarkılar söyledi.  YENİ ÇİZGİ 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sendika Haberleri