Mersin Baro Başkanı Yeşilboğaz: “Kral da çıplak, hukuk da çıplak”

Mersin Baro Başkanı Yeşilboğaz: “Kral da çıplak, hukuk da çıplak”

Diyarbakır Barosu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen adalet nöbetine katılmak için Diyarbakır’a giden Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Genel Sekreterimiz Av. Adnan Günbay ve TBB Delegemiz Av. Levent Demir ile birlikte, Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Cihan Aydın’ı makamında ziyaret etti.

Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi’nin katledilmesinin üzerinden 4 dört yıl geçmesine rağmen, katil ya da katillerin yargı önüne hala çıkarılmamasını, ‘kral da çıplak, hukuk da çıplak’ olarak değerlendiren Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, insan hakkı ihlalinin ancak hukuk devletinin var olmasıyla sağlanabileceğini vurguladı. Barolar arasındaki dayanışmanın ana hedefinin, hukukun üstünlüğüne, adalete, demokrasiye, barışa, insan hak ve özgürlüklerine ulaşmak olduğunu belirten Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Ülkemizde hukukçuların il il gezip adalet nöbeti tutması, dünya tarihine not düşmüştür. Bir ülkede hukukçular bile adalet arıyorsa, o ülkenin yöneticileri hukuk sistemini ve uygulama yöntemlerini gözden geçirmelidir” dedi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Cihan Aydın ise, barolar ve avukatlar arasında dayanışma örneği sergileyen Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz’a teşekkür ederek, hak, hukuk ve adalet mücadelesine tüm baroların ortak olmasını temenni etti. YENİ ÇİZGİ 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sendika Haberleri