Korona virüs salgını eğitimcileri kaygılandırıyor

Korona virüs salgını eğitimcileri kaygılandırıyor

 

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN; Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, korana virüs salgınının hızla yayıldığı ölümlerin arttığı aynı zamanda vaka sayılarının da korkutucu şekilde artığın belirterek, okullarda salgın karşı alınan önlemlerin çok yetersiz olduğuna dikkat çekti.

 

Eğitim Sen Şube Başkanı Parlakçı sendika binasında yaptığı açıklamada, salgının hızla ve korkutucu şekilde arttığı bir dönemden geçildiğini hatırlatarak, “Açıklanan hasta sayıları kaygılarımızı artırırken, açıklanmayan vaka sayılarının tahmin edilen oranlarının yüksekliği önümüzdeki birkaç ayın bizler açısından oldukça zor olacağına işaret ediyor. Salgında yeni bir aşamaya gelindiğini biliyoruz. Ancak siyasi iktidarın ve ilgili kamu kurumlarının salgınla mücadelede halen geçerli ve etkili önlemler almaktan imtina ediyor olması da kaygılarımızı artırmaktadır. Okullarda yüz yüze eğitimin genişlemeye devam ettiği bir süreçte, dönemin hassasiyetine uygun önlem alınmamasını da sıklıkla eleştiriyoruz. Bu konuda sorumluluğu olan tüm kamu kurumlarının ve başta siyasi iktidarın hızla gerekli önlemleri alması artık kaçınılmaz hale gelmiştir” şeklinde konuştu.  www.yenicizgihaber.com 

 

 

TBMM’ye sunulan 2021 Yılı Mali Bütçe Kanunu Tasarısı’nı hem hazırlanma biçimi hem de içeriği açısından kabul etmediklerini de vurgulayan Ömer Parlakçı, “Mali bütçeler bir ülkede kaynakları kimden toplayacağınız ve bütçeyi kimlere, nerelere harcayacağınızı belirlediğiniz en politik metinlerdir. Bu anlamda bütçenin üzerinde tüm toplumsal kesimlerin mutabık kaldığı metinler olması gerekir. Ayrıca salgın koşullarında bütçenin, sosyal devlet olma gereği nedeniyle kaynaklı, gereksinimi olan tüm toplumsal kesimlerin ihtiyaçlarını gözeterek hazırlanması gerekmektedir. Bu dönemde kaynakların, ihtiyaç olan oranda, sağlık ve eğitim için ayrılması gerekmektedir. Önümüzdeki günler “sosyal, kamusal, katılımcı, toplumsal cinsiyet eşitliğini gözeten ve demokratik bütçe” mücadelesini yükselttiğimiz bir dönem olacaktır” dedi.

 

Aylardır maaşlarını alamayan, insanca çalışma koşullarına sahip olmayan maden işçilerinin, hakları için Soma ve Ermenek’ten Ankara’ya yapmak istediği yürüyüş engellendiğini vurgulayan Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, “Maden patronlarına karşı tek bir yaptırımları olamayanların madencileri engellemesini kabul etmiyoruz. Maden işçilerinin en demokratik hakları olan yürüyüşün önündeki engeller kaldırılmalıdır” diye konuştu.

 

Ekim ayı başında MEB tarafından ihtiyacı olan 500 bin öğrenciye ücretsiz tablet dağıtımı yapılacağı açıklandığın ancak bunun halktan toplanan yardımlarla alınacağı gerçeğinin gizlendiğini söyleyen Parlakçı, “Yapılan açıklamalarda kullanılan ifadeler sanki bu tabletlerin MEB tarafından kamu kaynakları ile sağlanacağı ve öğrencilere dağıtılacağı şeklindeydi. Ancak Milli Eğitim Bakanı’nın yaptığı açıklamalardan tablet tedarikinin de yine bir yardım kampanyası şeklinde sürdüğünü öğrenmiş olduk. Öğrencilerin eğitim hakkı ve gereksinimleri kurumların ve kişilerin yardımlarına bırakılamaz. Bu faaliyeti dayanışma olarak görmemiz mümkün değildir. Dayanışma ezilenlerin, yoksulların gönüllü birlikteliğidir. MEB gereksinimi olan öğrencilerin ihtiyaçlarını kamu kaynakları ile karşılamalıdır” dedi. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sendika Haberleri