KESK’li kadınlar, Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılım çağrısı yaptı

KESK’li kadınlar, Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılım çağrısı yaptı

MERSİN-KESK üyesi kadınlar, 8 Mart ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ etkinlikleri kapsamında bugün akşa gerçekleştirilecek ‘5. Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılım çağrısı yaptı.

KESK’li kadınlar ayrıca, ‘Kadın ve Eşitlik Bakanlığı’nın kurulmasını talep etti. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube binasında düzenlenen toplantıda kadınlar adına SES Mersin Şube Eşbaşkanı Özge Göncü açıklama yaptı. Göncü, Türkiye’de cinsiyet ayrımcılığından dolayı kadınların gittikçe artan sistematik şiddete maruz kaldığını belirterek,  “Kadınlar eğitim, sağlık, ulaşım gibi kamusal hizmetlerden yeterince yararlanamama, kendi yaşamı ve bedeni üzerinde söz hakkı sahibi olamama, başta işgücüne katılım olmak üzere kamusal alandan dışlanma, esnek güvencesiz istihdam ve ucuz iş gücü olarak kullanılma, atama ve terfilerde cam tavan sendromuna yol açan uygulamalarla ve daha birçok alanda ayrımcılıkla karşı karşıya kalmaktadırlar” diye belirtti.

Siyasal iktidar tarafından uygulanan politikalarla cinsler arası eşitsizliğin derinleştirildiğini söyleyen Göncü, “2011’de Kadın adının bakanlıktan çıkarılmasıyla var olanın da gerisine düşülerek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kurulması, bu bakanlığın da 2018’de başka bir bakanlıkla birleştirilerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na dönüştürülmesi inkârın varlığını gösteren temel göstergelerdendir. Kadın adına dahi tahammül edemeyen, kadını aileden ibaret gören, kimliğini yok sayan anlayışla hareket eden torba bakanlıkların her biri yaşamsal değerde olan kadın sorunlarını çözecek politikalar üretmesi mümkün değildir” diye kaydetti. YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sendika Haberleri