KESK Urfa’da gözaltıları protesto etti

KESK Urfa’da gözaltıları protesto etti

Ş.URFA- BEKİR ŞAHİN; Urfa KESK Şubeler Platformu, gözaltına alınan Eğitim- Sen Şube Eşbaşkanı Leyla Mumin ve SES eski yöneticisi Hikmet Evin’in serbest bırakılmasını istedi. KESK’liler, “Hukuksuzluk ve keyfilik tüm hızıyla devam ediyor. Her güne yeni baskılarla, yeni gözaltı ve tutuklama haberleri ile uyanır hale geldik” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

KESK ÜYELERİN SERBEST BIRAKILMASINI İSTEDİ

Urfa’da önceki sabah saatlerinde polislerin yaptığı ev baskınlarında yapılan gözaltılar, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Urfa bileşenleri tarafından Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) binasında düzenlenen basın toplantısı ile protesto edildi.

GÖZALTI VE TUTUKLAMALARLA YILDIRAMAZSINIZ

Toplantıda konuşan SES Şube Eşbaşkanı Eylem Salar, gözaltına alınan Eğitim Sen Eşbaşkanı Leyla Mumin ve SES eski yöneticisi Hikmet Evin’in gözaltına alındığını belirtip “Bir kez daha ifade ediyoruz, gözaltılarla, tutuklamalarla bizleri emek, demokrasi ve barış mücadelesinden alıkoyamayacaklar” diye konuştu.

SALDIRILARA SON VERİN

Gözaltına alınan üyelerinin derhal serbest bırakılması çağrısında bulunan SES Eşbaşkaanı Salar, yapılan gözaltıları kınayarak, “Arkadaşlarımızın gözaltına alınmasını özgürlüklerin ve hakların gaspı olarak değerlendiriyor, emeğin özgürleşme mücadelesini vererek yaşamı savunan arkadaşımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Ve hukuk tanımaz saldırılara son verin. Yaşam ve özgürlük kazanacak diyoruz” diye konuştu.

SAVAŞA KARŞI BARIŞI SAVUNMAYA DEVA EDECEĞİZ 

Barışa her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu vurgulayan Eşbaşkan Salar, Coğrafyamızın barışa her zamankinden daha çok ihtiyacı oldugu bir dönem den geçmekteyiz. Savaş biz emekçiler için kriz demek, yoksulluk demek, ölüm demektir. Biz emekçiler olarak her türlü koşulda siyaha karşı beyazı, ölüme karşı yaşamı, savaşa karşı barışı savunmaya devam edeceğiz” dedi. YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sendika Haberleri