İHD ve TİHV'den ortak açıklama: Askeri operasyon durdurulmalı

İHD ve TİHV'den ortak açıklama: Askeri operasyon durdurulmalı

İHD ve TİHV, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik başlattığı sınır ötesi operasyona dair açıklama yaptı, askeri operasyonun durdurulması için çağrı yaptı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Türkiye’nin Suriye’ye yönelik başlattığı askeri operasyona ilişkin ortak yazılı açıklama yayımladı.

İHD ve THİV'nin ortak açıklamasında Türkiye ve dünyada insanlık değerlerinin ağır bir kriz içinde olduğu ifade edilerek, Birleşmiş Milletlerin (BM) insan hakları değerlerini korumaktan aciz ve barışı korumaktan uzaklaşmış durumda olduğu kaydedildi.

"SAVAŞIN KAZANANI YOKTUR"

Açıklamanın devamında, "İnsan hakları örgütleri olarak en başından beri siyasal ihtiraslar, hayaller ve fırsatçılıklar ile Suriye savaşına müdahil olunmasına ısrarla karşı çıktık. Bunu maceracılık olarak nitelendirdik. Çünkü takipçisi olduğumuz değerler bize asli olanın yaşam olduğunu söylemektedir. Yaşam yoksa haklardan da söz edemeyiz. Savaş ve şiddet yaşamın baş düşmanıdır. Yaşananlardan en küçük ders çıkarılmaksızın Kuzey ve Doğu Suriye’ye başlatılan askeri müdahale, tartışılmaz bir zorunlulukmuş gibi topluma dayatılıyor. Bu operasyon, yürütülen hatalı politikalar sonucu içine girilen ekonomik, siyasal ve sosyal kriz nedeniyle yönetme zorlukları yaşayan siyasal iktidarın toplumsal rıza üretme ihtiyacıdır. Tarihsel olarak da biliyoruz ki dünyanın her yerinde hukuktan ve demokratik değerlerden uzaklaşan iktidarlar için en kolay rıza üretme yolu hep savaş çıkartmak olmuştur. Ancak her zaman iktidarlar şu basit kuralı görmezden gelmişlerdir: Savaşın kazananı yoktur. Başlatılan askeri müdahale daha fazla can kayıpları yaşanmadan derhal durdurulmalı, savaşsız, çatışmasız çözüm yolları denenmelidir. İnsan hakları, demokrasi ve barıştan yana olan tüm kişi ve kurumları da karşı karşıya kaldığımız tehlikeleri görmeye, barış içinde ortak yaşam idealine sahip çıkmaya, başlatılan askeri operasyonun durdurulması için çaba göstermeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sendika Haberleri