İbrahim Coşkun: Eğitimdeki sorunların çözüm bulması gerekir

İbrahim Coşkun: Eğitimdeki sorunların çözüm bulması gerekir

2019-2020 Eğitim Öğretim yılının ilk yarısı tamamlanırken, Eğitim Bir Sen’den açıklama geldi. Yapılan açıklamada, sorunların hala çözüm beklediği belirtildi. Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, eğitimdeki sorunların devam ettiğini belirterek, bu sorunların çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.

İbrahim Coşkun: Eğitimdeki sorunlar devam ediyor

Eğitim Bir Sen’den yapılan açıklamada, “2019-2020 eğitim-öğretim yılı birinci kanaat dönemi, geleceğe yönelik çizilen hedeflerin uzağında, eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümünün yeni döneme devredilmesiyle, köklü sorunlara kalıcı çözümler getirecek adımların beklentisiyle sona ermiş bulunmaktadır. Üç yıllık hizmet süresini tamamlayan sözleşmeli öğretmenlere yer değişikliği hakkı tanınması, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun taslağının hazırlanması, öğretmen atama ve yer değiştirme süreçlerine ilişkin bir çalıştay yapılması gibi bazı adımların dışında beklentileri karşılayacak bir iş ve işlem hayata geçirilmemiştir” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklamanın devamında şu sorunlara dikkat çekildi:

Mesleğin itibarını artıracak, öğretmenlerin haklarını geliştirecek kanun ivedilikle çıkarılmalıdır Sözleşmeli öğretmenlikten vazgeçilmeli, istihdam modeli kadrolu olmalıdır -3600 ek gösterge konusundaki haklı beklenti küskünlüğe dönüşmeden sözün gereği yerine getirilmelidir 2023 Eğitim Vizyonu rafta, hedefler askıda kalmamalıdırŞiddete başvurmanın bedelinin ağır olduğu yasal bir düzenleme yapılmalıdır Eğitim kurumu yöneticiliği kariyer mesleğine dönüştürülmeli, her olumsuzluğun faturası yöneticiye çıkarılmamalıdır Öğretmenlerimizin motivasyonunu daha da artıracak bir kariyer sistemi oluşturulmalıdır Öğretmenlerin yer değişikliği işlemlerinde mağduriyeti önleyecek adil bir süreç işletilmelidir Darbecilerin izleri tamamen silinmeli, darbe ürünü kılık ve kıyafet yönetmeliği değiştirilmelidir diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sendika Haberleri