Emekçilerden “Halk için bütçe, demokratik Türkiye” çağrısı

Emekçilerden “Halk için bütçe, demokratik Türkiye” çağrısı

MERSİN-YENİ ÇİZGİ; Güney ve Akdeniz illerindeki kamu çalışanları, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) öncülüğünde Mersinde buluşurken, doğudaki kamu emekçileri de Diyarbakır’da toplandı. Bölge mitinglerinde bir araya gelen emekçiler, art arda gelen zamlar, büyüyen vergiler, küçülen maaşlar ve artan işsizlik, antidemokratik uygulamalar ve hukuksuzluklara tepki gösterdi. Mitingine katılan yüzlerce kamu emekçisi, taleplerini sıralayarak, “Halk İçin Bütçe, Demokratik Türkiye” çağrısı yaptılar.

 

 Tevfik Sırrı Gür Stadı Meydanı’nda Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) tarafından düzenlenen miting için Adana, Antep, Maraş, Niğde, Konya, Osmaniye ve Hatay’daki emekçiler katıldı. Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen emekçiler, Tevfik Sırrı Gür Stadı Meydanı’na doğru yürüyüş gerçekleştirdi. 

Mitinge KESK, DİSK, TMMOB’a bağlı sendikalar ile Tüm Bel-Sen, TTB, TÜRK-İŞ, CHP, HDP, EMEP, TİP, EMEP ile çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Miting de konuşan KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Yılmaz Bozkurt, halkın iktidarını kurmak için alanlarda olduklarını belirterek, alanlarda direnip mücadele edeceklerini kaydetti.

BOZGEYİK “SİYASİ KRİZ EKONOMİK KRİZLE BÜTÜNLEŞTİ”

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Şili’den Bolivya’ya kadar halkların, kadınların ve kamu emekçilerinin alanlarda grevler de olduğunu vurgulayarak, ekolojik ve iklim krizin derinleştiğini, kültürel soykırım ile karşı karşıya olduklarını söyledi. AKP’ye biat etmeyeceklerini aktaran Bozgeyik,  “Son yıllarda antidemokratik uygulamaların yarattığı siyasi kriz kaçınılmaz olarak ekonomik kriz olarak bütünleşti. Aylardır hayatımızın her hücresine nüfus eden bir ekonomik krizle karşı karşıyayız. Krizin en önemli nedeni savaş ve çatışma politikalarından medet uyulmasıdır” ifadesini kullandı. 2020 bütçesine değinen Bozgeyik, “Emekçiye, işçiye, toplumsal eşitlikçi politikalara kaynak yok. Yine savaşa, yandaşa, sermaye kaynaklarımız peş peşkeş çekiliyor. Buna dur demek için alanlardayız” diyerek, “Bugün tek sorun ekonomik krizin faturasını kimler tarafından ödediği sorunudur. Hep birlikte örgütlü mücadeleyle bunları aşabileceğimizi biliyoruz. İnsanca bir yaşam mücadelemizin önündeki engelleri aşmanın tek yolunun emek karşıtı, sermaye dostu düzeni değişmesinden geçtiğinden vurguluyoruz” dedi.

Miting Praksis Müzik Grubu’nun sahnesinin ardından son buldu. YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sendika Haberleri