DİSK; Çocuklarımız ve geleceğimiz için direneceğiz

DİSK; Çocuklarımız ve geleceğimiz için direneceğiz

Emekçilerin Torba Yasaya karşı eylemleri sürüyor

DİSK; Emeğimizi, çocuklarımızın rızkını yedirmeyeceğiz?

DİSK;  Çocuklarımız ve geleceğimiz için direneceğiz

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN; DİSK, AKP'nin esnek ve kısmi çalışmayı da içeren torba yasa teklifine karşı yurt genelinde eylemi sürüyor. Gaziantep’te DİSK Genel-İş açıklama yaparak Torba Yasaya tepki gösterdi. Genel-İş Şube Başkanı Süleyman Göçmen, kayıt dışı çalışmayı teşvik eden; kıdem ve ihbar tazminatı hakkını gasbeden torba yasa teklifinin geri çekilmesini istedi.

 

Konuyla ilgili olarak DİSK Bölge Temsilciliği’nde düzenlenen açıklamaya, bölge temsilcisi Ali Güdücü, Genel-İş Şube Başkanı Süleyman Göçmen, DİSK Tekstil Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen ile sendika yöneticileri ve üyeler katıldı.

 

Açıklamadan önce konuşan DİSK Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, “Hükümet her sıkıştığında, işsizlik arttığında, pahalılık arttığında olduğu gibi, bunların üzerini kapatabilmek için yine işçilerin kıdem tazminatına el uzatmıştır. Biz kıdem tazminatımızı hiçbir zaman yedirmeyeceğiz. Çocuklarımızın rızkını yedirmeyeceğiz” dedi.

 

Hak kayıplarına yol açacak olan Torba Yasaya karşı iktidarı uyaran DİSK’in ortak basın açıklamasını Genel-İş Sendikası Şube Başkanı Süleyman Göçmen okudu. Göçmen, basın açıklamasında 25 yaş altı ve 50 yaş üstündeki çalışanlar için belirli süreli sözleşmelerin iki yıla kadar koşulsuz olarak yapılmasına imkan veren düzenlenmenin TBMM'den geri çekilmesini talep etti.  Göçmen, Torba yasada en temel haklarımızın; kıdem tazminatının, emeklilik hakkımızın ortadan kaldırılmasının yer aldığını belirterek, "Bugün iktidar kendince uygun bir yol bulduğunu sanıyor. 25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerin kıdem tazminatı ve emeklilik hakkını gasp etmek için kanunda belirli süreli iş sözleşmesi dediğimiz tamamen istisnai bir çalışma biçimini yaygınlaştırmayı hedefliyor" dedi. www.yenicizgihaber.com

 

Süleyman Göçmen, kıdem tazminatı ve emeklilik hakkının işçilere çocuklarının emaneti olduğunu ifade ederek “İktidarı bir kez daha uyarıyoruz: Çocuklarımızın emanetinin ve geleceğimizin gasp edilmesine sessiz kalmayacağız. Çocuklarımız ve geleceğimiz için direneceğiz” diyerek tepkilerini dile getirdi.  YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sendika Haberleri