Çocuklara Cinsel İstismarın Affı Olmaz!

Çocuklara Cinsel İstismarın Affı Olmaz!

GAZİANTEP-BEKİR ŞAHİN; Gaziantep Demokratik Kadın Platformu düzenlediği toplantıda bir aray gelen çoğu kadın havanın soğuk olmasına rağmen çocuk istismarı affının yeniden gündeme getirilmesini protesto etti.  “Çocuk susar, sen susma”, “Çocuk istismarının affı olmaz” sloganları attı.

Yeşilsu Parkı’nda düzenlenen toplantıda ortak basın açıklamasını Eğitim Senli Sıra Alagöz yaptı. Açıklamayı okuyan Sara Alagöz, 2016 yılında Torba Kanun ile çocukların cinsel istismarına ilişkin cezayı düzenleyen TCK 103. Maddesinin 1. Ve 2. Fıkrasına 12 yaş ayrımı getirildiğini ifade ederek, 12 yaş altındaki cinsel istismar suçlarına ağırlaştırılmış cezalar getirilmiş, 12 yaş sınırının neye göre belirlendiği kamuoyu ile paylaşılmamıştır” dedi.

İstismar suçunu evlenme koşulu ile düzenleme ile aklamanın çocukların tekrar istismara maruz bırakılması ve şiddet dolu hayatlara mahkûm edilmesi anlamına geldiğini söyleyen Alagöz, (yeni çizgi gazetesi) “AKP’nin ‘affı bir defaya mahsus yapacağız’ açıklaması, ‘bir kereden bir şey olmaz’ zihniyetinin devam ettiğini göstermektedir” dedi. Tasarının geçmemesi için takipçi olacaklarına dikkat çeken Alagöz, “Tüm milletvekillerini tasarının yasalaşmaması için gerekeni yapmaya, başta kadınlar olmak üzere basın ve medya kuruluşlarını ve kamuoyunu bu konunun takipçisi olmaya çağırıyoruz” diye seslendi.

 

DEVLET ÇOCUK İSTİSMARINI MEŞRULAŞTIRAMAZ

Küçük yaşta istismar edilmiş ve evlendirilmiş kız çocuklarının, suç olan bu eylemi gerçekleştiren erkeklerin hapse girmesi sonucunda çocuklarıyla birlikte ortada kalmaları ve mağdur olmaları gösterildiğini ileri süren Alagöz, (yeni çizgi gazetesi) “Çocukları korumakla yükümlü devletin veri dahi paylaşmadan böyle bir gerekçeyle çocukların cinsel istismarını meşrulaştırmaya çalışmasını akıl ve vicdan dışı buluyoruz. İktidara tekrar sesleniyoruz, amaç gerçekten kız çocuklarını korumak ve mağdur olmalarını engellemekse neler yapılabileceğini kadın ve çocuk örgütleri yıllardır haykırmakta! Faillerin değil, çocukların mağduriyetlerini öncelemek ve dahası önlemek elinizde! İstismarcıları affetmek yerine çocukları koruyacak önlemleri hayata geçirin!

15 YAŞALTI ÇOCUĞUN CİNSEL DAVRANIŞ RIZASI OLAMAZ

Evlenme ehliyeti olmayan çocuklara imam nikahını kıyan din görevlilerinin, kız çocuklarını çocuk yaşta evlendiren ailelerin ve ihbar yükümlülüğünü yerine getirmeyerek buna göz yuman kişi ve resmi otoritelerin cezalandırılmasını istediklerini söyleyen Sara Alagöz,“Türk Ceza Kanunu’nda 15 yaş altı çocukların cinsel davranışa rızasının söz konusu olamayacağının açıkça belirtilmesi, erken yaşta ve zorla evlendirmenin suç olarak düzenlenmesi, evlilik yaşının her koşulda 18’e çıkartılması ve bunların hiçbir boşluk ve yorum farkına yer bırakmayacak şekilde yasalara dahil edilmesi gerekmektedir” diye konuştu.YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sendika Haberleri