Cinsiyetçi politikalar kadınları tehdit ediyor, cezasızlık öldürüyor

Gaziantep Demokratik Kadın Platformu kadın daşanışması çağrısı yaptı. Son 11 günde 26 kadının öldüğünü belirten kadınlar, “Bedenlerimize, haklarımıza dönük saldırılara karşı mücadelemiz sürecek.

Gaziantep’te Kadınlar, "Haklarımızı savunmaya devam edeceğiz"

GAZİANTEP- AYSEL ŞAHİN: Gaziantep Demokratik Kadın Platformu, son 11 günde 26 kadının öldüğünü ve kadına yönelik şiddetin hız kesmediğini belirterek, şiddete karşı tepki gösterdiler. Platform adına açıklama yapan Gulfidan Özpolat, "Kadına yönelik taciz, istismar ve cinayetler, toplumda korku ve kaygıya yol açtı. Cezasızlık politikaları ve kadına yönelik şiddeti meşrulaştıran zihniyet, kadına karşı ayrımcılığı derinleştiriyor" diye konuştu.

Kadın cinayetleri ve kaybolmalar artıyor

Özpolat, son dönemde artan kadın cinayetleri ve kaybolmaların endişe verici boyutlara ulaştığını vurguladı. Son 11 günde 26 kadının yaşamını yitirdiğine dikkat çeken Özpolat, "Kadın cinayetleri her geçen gün artarken, kaybolan kadın sayısı da hızla yükseliyor. Kadın katilleri cezalandırılmadığı için biz kadınlar her an kendimizi tehdit altında hissediyoruz" dedi.

Özpolat, 28 Eylül’de Van’da kaybolan üniversite öğrencisi Rojin KABAİŞ’in ölümüne de dikkat çekerek, "Rojin’in kaybolduğu alanda yeterli arama çalışmaları yapılmadı. Yetersiz müdahale ve inceleme, delillerin kaybolmasına yol açtı. Rojin’in katilleri hala serbest, bu da kadına yönelik şiddetin artmasının en büyük nedenlerinden biri" ifadelerini kullandı.www.yenicizgihaber.com

Cinsiyetçi politikalar kadına yönelik şiddeti derinleştiriyor

Açıklamasında, iktidarın cinsiyetçi ve gerici politikalarının kadınları daha da zor durumda bırakmak için kullanıldığını belirten Özpolat, "Kadınların yaşamlarına müdahale edilerek ‘makbul kadın’ tanımı yaratılmak isteniyor. Bu zihniyet, kadınları erkeğe, aileye ve devlete bağımlı hale getirmek için çabalarını sürdürüyor" dedi.

Özpolat, kadınların bu tür politikalar karşısında susmayacağını vurgulayarak, "Kadın dayanışmasından aldığımız güçle, haklarımızı ve hayatlarımızı savunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kadın cinayetlerine ve şiddete dur deyin

Açıklamasında, kadına yönelik şiddetin yalnızca bireysel bir sorun olmadığını, toplumsal bir sorun haline geldiğini belirten Özpolat, "Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık, toplumsal politikaların bir sonucudur. Kadınların sesini duyurması, haklarını savunması ve bu mücadeleyi güçlü bir dayanışma ile sürdürmesi gerekiyor" dedi. www.yenicizgihaber.com

Gaziantep Demokratik Kadın Platformu, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadele etmek amacıyla toplumsal cinsiyet eşitliği için örgütlü mücadeleyi sürdürme çağrısında bulundu. (YENİ ÇİZGİ HABER) www.yenicizgihaber.com

NOT

Yeni Çizgi Gazetemiz 'in kıymetli takipçileri ve okuyucularımız gazetemizin facebook sayfası spam nedeniyle bir süredir kapalı.

Bu nedenle Yeni Çizgi Haber için yeni ek sayfa açmak zorunda kaldık.

Siz kıymetli okuyucularımızın bizi, yeni açtığımız şu hesaptan takip etmenizi rica ederiz.

https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480

Ayrıca diğer sosyal medya hesaplarımız da aşağıda yazılı, takip eder, gelen reklamlara tıklayıp çıkarsanız seviniriz

Twitter

https://x.com/yenicizgigazete

https://www.instagram.com/yenicizgigazete/

https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480

https://www.facebook.com/yenicizgihaber

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sendika Haberleri