BES üyesi ihraç 4 memur görevine döndü

BES üyesi ihraç 4 memur görevine döndü

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN; KHK ile 2017 yılında ihraç edilen KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Gaziantep Şubesi üyesi 4 İŞKUR memuru görevine döndü.

Böylece ihraç 14 BES üyesi memurdan toplam 6’sı, OHAL Komisyonu kararı ile görevlerine geri dönmüş oldu.  Göreve başlayan memurları BES yönetimi olarak işyerlerinde ziyaret eden BES Şube Başkanı Ahmet Özdoğan, “Hukuksuzluklara karşı mücadelemiz sürecek ve tüm arkadaşlarımız görevlerine geri dönecek” diye konuştu.

 

BES Şube Başkanı Ahmet Özdoğan, AKP hükümetinin çıkardığı KHK ile 6 Ocak 2017 yılında hukuksuz, keyfi ve gerekçesiz olarak görevlerinden alınarak ihraç edilen kamu çalışanlarının görevlerine geri dönmeleri için mücadele vermeye devam ettiklerini açıkladı. Bu süreçte KESK’in önemli bir duruş ve mücadele sergilediğini hatırlatan Özdoğan, “Yaklaşık üç yıl önce 679 Nolu KHK ile İŞKUR’da ihraç edilen 7 üyemizden 4’ü Ayaz Deviren, Bayram Kayıkçı, Hünkar Er ve Vahit Demir, 20 Temmuz 2020 tarihi ile yeniden eski grevlerine dönmeye hak kazandı. Yine aynı KHK ile ihraç edilen Adliye’de 1, Gümrük’te 1 üyemizde bunlardan önce görevlerine geri döndü. Böylece toplam 14 üyemizin 6’sı OHAL komisyonu kararı ile göreve dönmüş oldu. Diğer ihraç üyelerimizin de görevlerine biran önce dönmesi için mücadelemiz devam ediyor. Çünkü ihraçlar hukuksuz ve hiçbir somut gerekçe yok. Ama biz ihraç sebeplerini biliyoruz. Demokrasi için, barış için, emeğin hakkının verilmesi için yılmadan, mücadele vermeye devam edeceğiz. Biat etmeyeceğiz. İhraç diğer tüm KESKlilerin biran önce görevlerine iade edilmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

BES Şube yönetimi göreve tekrar başlatılan İŞKUR’da görevli memur üyelerini ziyaret ederek karanfil verip başarılar diledi. YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sendika Haberleri