Adıyaman İHD,  kadın cinayetlerine tepkili

Adıyaman İHD,  kadın cinayetlerine tepkili

ADIYAMAN-İnsan Hakları Derneği (İHD) Adıyaman Şubesi kadınların katledilmesinin toplumsal bir yara olduğunu lire sürerek, kadına ve çocuğa yönelik şiddetin, cinayetin ve tecavüzün meşrulaştırıldığı düzeni ve politikaları reddettiklerini, İstanbul Sözleşmesinin derhal uygulanmasını istediklerine dikkat çekerek, tepkilerini dile getirdiler.  

Konuyla ilgili olarak İHD Adıyaman Şubesi Kadın Komisyonu basın açıklaması yapılarak kadın cinayetlerini ve cinsel istismarlara karşı tepki gösterdi. İHD komisyonu adına açıklama yapan Av. Aysun Avcı,  kadına ve çocuğa yönelik şiddet, istismar ve cinayetler, toplumda giderek büyüyen bir toplumsal yara olduğunu, bu duruma yetkili kurulların seyirci kaldıklarını ifade etti. Av Avcı sözlerine şöyle devam etti;

“Kadın ve çocuğa yönelik şiddet ve kadın cinayetleri, yıllar içinde yok olacağına, artarak devam etmektedir. Rakamlara bakıldığında sadece 2019 yılında, şiddete uğrayan 245’e yakın kadın öldürüldü! Yapılan istatistikler, kadınların yarıdan fazlasının fiziksel, psikolojik, ekonomik, cinsel ve sosyal şiddete maruz kaldığını gösteriyor. TÜİK’in verilerine göre yılda ortalama 8 bin çocuk istismara uğruyor ve Türkiye, çocuklara karşı işlenen cinsel suçlarda dünyada üçüncü sırada yer alıyor. Bu suçlara ilişkin verilerdeki artışın bir nedeni de son yıllarda öğretmen, doktor, hemşire, sosyal çalışmacı gibi meslek elemanlarının konuya dair duyarlılıklarının artmış olması ve ihbar yükümlülüklerinin farkında olmaları. Bu farkındalığı yaratmak için daha fazla eğitim ve çabaya ihtiyaç bulunmaktadır”

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANSIN

“Kadınların eşitlik, özgürlük ve insan onuruna yakışır yaşam şartlarına sahip olma mücadelesi yüzyıllardır sürüyor. Bu topraklarda yaşayan kadınlar olarak mücadelemiz ve dayanışmamız sayesinde eşitlik yönünde siyasal ve toplumsal değişimi sağlayacak anayasal ve yasal reformların gerçekleşmesini ve ilgili mekanizmaların kurulmasını önemsiyoruz” ifadelerini kullanan Avcı şunları kaydetti:

“Emine Bulut 10 yaşındaki kızının ve onlarca insanın gözü önünde vahşice katledildi. Son sözleri ‘Ölmek istemiyorum’ oldu. Kadına ve çocuğa yönelik şiddetin, cinayetin ve tecavüzün meşrulaştırıldığı düzeni ve politikaları reddediyoruz. İstanbul Sözleşmesinin yerine getirilmesi bir zorunluluktur.” YENİ ÇİZGİ 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sendika Haberleri