"yaşatır"ın Son Durağı İzmir Oldu

"yaşatır"ın Son Durağı İzmir Oldu

Yaş ve cinsiyet ayırt etmeyen, büyükten küçüğe herkesin korkulu rüyası, kanser hastalığına karşı farkındalık oluşturmak için yola çıkan "YaşaTIR" son durağı olan İzmir’de yoğun ilgi gördü. Kanser hastalığına karşı çaresiz olunmadığını kanıtlayan yaşam öyküsüyle dikkati çeken Dida Kaymaz, kurduğu Kansersiz Yaşam Derneği ile çıktığı Anadolu turunu İzmir ile tamamladı.

EGE’DEN ANADOLU’YA, KANSERE İNAT YAŞASIN HAYAT

Cigna Finans ve Kansersiz Yaşam Derneği işbirliği ile hayata geçirilen, "YaşaTIR" 11 günde 6 şehri gezerek yüzlerce kişiye "umut" ulaştırdı. 2014 yılının en iyi projesi ödülüne layık görülen, Kansersiz Yaşam Derneği’nin seminer tırı "YaşaTIR", Bursa ile başlayıp, Eskişehir, Ankara, Adana ve Antalya ile devam ettiği Anadolu turuna İzmir’de son verdi. Günlerce süren yolculukta, her şehirde, başta Dida Kaymaz ve işbirlikçisi Cigna Finans ekibi, alanında uzman doktorlar ve konuşmacılarla "hayat kurtaran" bilgiler dağıttı.

İNSANLAR YAŞASIN DİYE ‘’YAŞATIR’’

"Meme Okulu", "Alışveriş YaşaTIR", "GülümseSEN", "En Anlamlı Sayı", "Sporcu Melekler" gibi birçok önemli projeye imza atan Kansersiz Yaşam Derneği, "YaşaTIR" ile İzmirliler’i alanında uzman doktorlarla bir araya getirdi. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Kanserle Savaş Dairesi ve AK Parti Kadın Kolları’nın da destek verdiği seminerde, sağlıklı insanların hastalıktan korunmaları ve kansere neden olan yaşam koşulları hakkında toplumu bilinçlendiren konuşmalar yapıldı. Doç.

Dr. Mutlu Demiray, Uzm. Dr. Işıl Yıldız ve Psikolog Tuğba Yağan “medikal onkoloji, meme sağlığı, girişimsel radyoloji, kanser ve psikoloji ile jinekolojik onkoloji” konularında katılımcılara bilgi verdi. Sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme konusunda yaptığı paylaşımlarla İnstagram Fenomeni olan Nilgün Bodur ise keyifli sohbeti ve esprili anlatımıyla İzmirliler ile bildiklerini paylaştı.

HASTALIKTA, SAĞLIKTA GÜZELLİK

Kansere karşı ayakta durmak için, İzmir Forum AVM’nin önünde konuşlanan "YaşaTIR"a gelen katılımcılar, Uzman Estetisyen Nur Bilen Yavuzer’in tavsiyelerine de kulak verdi. Yavuzer, kanserde erken tanının tedavi kadar önemli olduğunu belirtti. Kanser olmak, güzel olmaya engel değil vurgusu yapan Yavuzer, "Biz kadınlar başımıza kötü bir şey geldiğinde önce kendimizden vazgeçiyoruz. Oysa biz bir taneyiz, kendimize bakmak ve hiç bırakmamak zorundayız" dedi.

Nur Bilen Yavuzev, kansere karşı sigortalanma çağrısında bulunduktan sonra, güzellik ve bakım önerilerini İzmirli katılımcılarla paylaştı.

200 BİN KİŞİNİN HAYATINA DOKUNAN DERNEK

Kansersiz Yaşam Derneği, 2010 yılında, kanser hastalığı ile amansız bir mücadele veren Dida Kaymaz tarafından kuruldu. Dernek, kurulduğu günden bu yana sağlıklı ya da kanser hastası olan herkese, kansersiz bir dünyanın mümkün olduğunu anlatmak ve bu hastalıkla tanışmamaları için Türkiye’nin her yerinde, 7’den 70’e farkındalık sağlamak adına çalışmalar başlattı.

2010 yılından bugüne, gönül üyesi dostların da desteği ile 190 bin kişiye ulaştı, yaşamlarına dokundu. Dernek, daha 5. yılında, ilk defa İtalya dışında bir ülkede gerçekleştirilen “Barış İçin Bilim” Konferansına ev sahipliği yaptı. Konferansta, 7 farklı ülkeden uluslararası katılımcılar ve Nobel Ödüllü 7 bilim adamı katıldı.[gallery link="file" ids="30804,30805"]

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri