Urfa’da korana virüsün yakıcı etkisi sürüyor

Urfa’da korana virüsün yakıcı etkisi sürüyor

 

ŞANLIURFA-YENİ ÇİZGİ; Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ( SES ) Şanlıurfa Şubesi Eşbaşkanı Salih Karataş, Şanlıurfa’da hızla artan covid 19 salgın hastalığına karşı gerekli etkili tedbirler alınmadığı gibi durumun ciddiyeti kavranmadığı, bilimsellikten uzak, toplumcu bir sağlık algısının dışında sadece rakamlar ve istatistikler üzerinde oynanarak süreç idare edilmeye çalışıldığına dikkat çekti. Karataş, “Gelinen nokta; ilimizde salgının yıkıcı etkisi iyice görünür hale gelmiş, kamu hastanelerinin yoğun bakımları %100 doluluk oranına ulaşmıştır. Halen gerekli tedbirler, uyarılar ve hassasiyetler gösterilmemektedir” diye konuştu.

 

Konuyla ilgili olarak SES Urfa Şube yönetim kurulu adına ortak açıklama yapan şube eşbaşkanı Salih Karataş, koranavirüs salgınının şehirde yarattığı tehdit ve huzursuzluklara dikkat çekerken, kaç hasta olduğu, kaç kişinin öldüğü, sağlık çalışanlarının durumu gibi pek çok konularda, durumun ciddiyetinin kavranılması açısından bilgilerin halkla paylaşılmadığına dikkat çekti. yenicizgihaber

 

Şanlıurfa yerelinde covid 19  salgın hastalığının gün geçtikçe artan bir ivme ile varlığını sürdürdüğüne dikkat çeken eşbaşkan Karataş, tüm dünyayı hızlı bir şekilde saran covid-19 pandemisi ülkemizde halen yaygın olarak bulunduğunu hatırlatarak Şanlıurfa’nın da bunda en çok etkilenen şehirlerden biri olduğunu hatırlatarak, “Urfa’da defalarca uyarılarımıza rağmen pandemi sürecinde şeffaf olunmamış, durumun ciddiyeti kavranmamış, bilimsellikten uzak, toplumcu bir sağlık algısının dışında sadece rakamlar ve istatistikler üzerinde oynanarak süreç idare edilmeye çalışılmıştır.

Gelinen nokta; ilimizde salgının yıkıcı etkisi iyice görünür hale gelmiş, kamu hastanelerinin yoğun bakımları %100 doluluk oranına ulaşmıştır. Halen gerekli tedbirler , uyarılar ve hassasiyetler gösterilmemektedir.

 

Bizler sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak elbette ki halkımızın sağlığını ve güvenliğini korumak, takip etmek ve sorumlulardan hesap sormak durumundayız. Bunun yanında sağlık emekçileri sendikası olarak pandemi kliniklerinde ve/veya hastanelerde hasta ile temas halinde olan tüm sağlık çalışanlarının da sağlığını korumak ve gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak durumundayız. Durum bu haldeyken Şanlıurfa il sağlık müdürlüğü işlemez hale gelmiş, adeta halkımız ve sağlık emekçileri kendi kaderlerine terk edilmiş durumdadır. İl sağlık müdürlüğü ve Halk sağlığı hizmetleri başkanlığına halkımız ve sağlık emekçileri adına soruyoruz;

 

1-Şu ana kadar ilimizde kaç hastaya tanı konmuş, kaç hasta vefat etmiş, kaç hasta iyileşmiş, kaç hasta halen servis ve yoğun bakımlarda yatmaktadır. Durumun ciddiyetinin kavranılması açısından bu bilgiler halkla paylaşılmış mı?

2-Şu ana kadar ilimizde kaç sağlık çalışanı enfekte olmuş. Vefat eden var mıdır? Yeni filiasyon kuralları düzenlemesine göre 50 yaş altı temas öyküsü olmasına rağmen semptom yoksa test yapılmaması kararı aktif olarak çalışan sağlık emekçilerine de uygulanıyor mu? Eğer bu kural sağlık çalışanına da

uygulanıyorsa şifa almak için gittiğimiz hastaneler bulaşın kaynağı olmayacak mı?

3- Pandemi ile en ön saflarda mücadele eden sağlık emekçileri enfekte olduğunda tanılar meslek hastalığı ve/veya işyeri kazası olarak giriliyor mu?

4-Salgının ilk aylarında Sağlık Bakanlığının da açıkladığı şekilde ek ödemelerin tavandan verileceği açıklanmışken sonraki aylarda, salgın halen devam ediyorken ek ödemelerde kısıtlamaya ve eski haline geçilmesinin gerekçeleri nedir?

Bu soruların cevaplanmasını, sağlık çalışanlarının ve halkımızın sağlığının korunması ve geliştirilmesinde gerekli tedbirlerin alınarak pandemi sürecinin sorunun ciddiyetine uygun şekilde yönetilmesini talep ediyoruz. YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri