Patlıcan dolması meğer bu teknikle pişirilmesi gerekiyormuş

Patlıcan dolması meğer bu teknikle pişirilmesi gerekiyormuş

Patlıcan dolması yaparken kuru olmaması için işinize yarayacak lezzet tüyosu

 

Türk mutfağının en sevilen dolma tariflerinden biri olan kurutulmuş patlıcan dolmasını yaparken işinize yarayacak püf noktalar!

 

Kurutulmuş patlıcanla dolma yaparken işinize yarayacak bazı püf noktalar şunlardır:

 

1. Patlıcanları yumuşatın: Kurutulmuş patlıcanların sert olması nedeniyle, dolma yaparken patlıcanları önceden yumuşatmak önemlidir. Bunun için, patlıcanları ılık suda bekletin ve yumuşadığını hissettiğinizde çıkarın.

 

2. Patlıcanları hazırlayın: Yumuşayan patlıcanların sap kısımlarını kesin ve içlerini kaşık yardımıyla oyarak hazırlayın. Patlıcanların kabuklarına zarar vermeden oyduğunuzdan emin olun.

 

3. Dolma harcını hazırlayın: Dolma harcını, kişniş, maydanoz, soğan, sarımsak ve kıyma gibi malzemelerle hazırlayabilirsiniz. Harcın lezzetli olması için baharatları da unutmayın.

 

4. Patlıcanları doldurun: Hazırladığınız dolma harcını patlıcanların içine doldurun. Patlıcanları çok fazla doldurmayın, aksi takdirde dolmalar pişerken patlayabilirler.

 

5. Pişirme süresine dikkat edin: Dolmaları pişirirken, patlıcanların sertliğinden dolayı daha uzun süre pişirmeniz gerekebilir. Dolmaların piştiğinden emin olmak için, bir çatal yardımıyla patlıcanların sertliğini kontrol edin.

 

6. Servis yaparken sos hazırlayın: Dolmaları servis yapmadan önce sos hazırlayabilirsiniz. Domates sosu veya yoğurt sosu, dolmaların lezzetini artırabilir.

 

Bu püf noktalarını uygulayarak, lezzetli ve başarılı bir kurutulmuş patlıcan dolması yapabilirsiniz.

 

kaynak: youtube.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri