Türkiye'nin 6., büyük şehir hastanesi Gaziantep'te faliye geçti. Randevulu hasta kabulününü yanı sıra randevusuz hasta kabulüde yapılıyor. Tüm brnaşlarda hizmet verilen hastanede hastalar başka şehirlere gönderilmeyecek.
GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN; Gaziantep İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin, 9 Ekim 2023 tarihinde hasta kabulüne başlayan ve içerisinde 335 poliklinik, 259 yoğun bakım yatağı, 30 diyaliz yatağı, 64 ameliyathane bulunan bin 875 yataklı Gaziantep Şehir Hastanesi'nin hizmet vermeye başladığı, 15 günlük sürede 40 bin poliklinik, 17 bin de acil servis hastasına tedavi imkanı sunduğunu açıkladı. Şahin, hastanenin bögle halkına hizmet verdiği gibi, uluslararası insanlığa da hizmet vereceğini, sağlık turizmi anlamında Gaziantep'in önemli bir atılım gerçekleştirdiğini söyledi.
Bin 450 hastaya servis yatışı yapıldı, 610 hasta sağlığına kavuşarak taburcu edildi
Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü'nünü Akkent mahallesi bitişiği İbni Sina Mahallesi (Şehir Hastanesi bitişiği) yapımı tamamlanan yeni müdürlük binasının çok amaçlı salonunda düzenlenen basın toplantısında Gaziantep Şehir Hastanesiyle ilgili bilgilendirme yapan İl Müdürü Dr. Beytullah Şahin, ilk 2 haftalık süreçte hastanede verilen hizmetlere ilişkin de istatistiki bilgilendirmelerde bulundu. Dr. Beytullah Şahin, Şehir Hastanesi'nde 2 haftalık süreçte bin 450 hastaya servis yatışı yapıldığını, yoğun bakımda ise 455 hasta yatışı yapıldığı açıkladı. Şahin, hastanedeki çeşitli servislerde tedavileri tamamlanan 610 hastanın da taburcu edildiğini vurguladı.
714 ameliyat yapıldı, 102 bebek dünyaya geldi
Dr. Şahin, son teknoloji cihazlarla donatılmış 64 ameliyathanesi bulunan hastanede bugüne kadar 714 ameliyat gerçekleştirildiğini de söyleyerek, modern doğum odalarında da ilk 15 günde 102 bebeğin dünyaya geldiğini açıkladı. Şahin, Şehir Hastanesi Kalp Merkezi'nde ise 8 anjıo cihazı ile toplam 371 tanısal anjıo ve 110 hastaya stent takıldığını, kalp damar cerrahi ameliyathanelerinde ise bugüne kadar 14 by-pass ameliyatının başarı ile gerçekleştirildiğini söyledi.
İnme merkezi hasta kabulüne başladı
Türkiye'nin en büyük şehir hastaneleri arasında yer alan Gaziantep Şehir Hastanesi'nde inme merkezinin de hasta kabulüne başladığını belirten Dr. Beytullah Şahin, erken müdahale ile tedavi gerçekleştirilerek hastaların kalıcı felç riskinden kurtarıldığını vurgulandı. Dr. Şahin, hastanede girişimsel radyoloji ile beyin anevrizma (beyin damarlarında baloncuklaşma), beyin damar tıkanıklıkları gibi hastalarda hayati riski oluşturan acil durumlara da müdahale edilebildiğini de sözlerine ekledi.
Kanser hastaları için bütüncül tedavi başladı
İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin, kanser hastalarının bütüncül tedavisi için de medikal onkoloji, onkolojik cerrahi, jinekolojik onkoloji ve radyasyon onkoloji ekibi oluşturularak hasta kabulüne başlandığını aktardı. Dr. Şahin, "Nükleer tıp merkezimizde son teknoloji cihazlarla hastalarımızın tanı ve tedavileri gerçekleştirilmektedir. Radyoaktif iyot merkezimizin hizmete başlamasıyla ilimiz Kamu Hastanelerinde tek ve ilk merkez olarak hizmet verecektir. 150 Yataklı Fizik Tedavi Hastanemiz Robotik Yürüme Cihazı dahil üst düzey rehabilitasyon hizmeti vermektedir. 30 makineli modern Diyaliz merkezimizde 60 diyaliz hastası tedavisini görebilmekte, tüm yoğun bakımlarda ve acil servisde diyaliz ihtiyacı olan hastalarımıza hizmet verilmektedir. İçerisinde ameliyathanesi, yoğun bakımı ve yataklı servisini barındıran Yanık Merkezimizle hastalarımıza hizmet vermekteyiz. Kapalı Psikiyatri servisimiz ile hastalarımıza güvenli hizmet alacakları ve sosyal yönden desteklenecekleri fiziki alanlar düzenlenmiştir" ifadelerini kullandı.
"Hiperbarik Oksijen Ünitemiz Kasım ayı sonunda faaliyete geçecek"
Dr. Şahin, "Kamu hastanelerindeki tek Hiperbarik Oksijen Ünitemiz Kasım ayı sonunda faaliyete geçecek olup yaklaşan kış mevsimi nedeniyle oluşabilecek soba zehirlenmeleri, şekere bağlı yaraların iyileştirilmesi gibi pek çok alanda kullanılan bu tedavi ünitesi hastalarımıza şifa dağıtacaktır" dedi.
Bu arada Nizip Devlet Hastanesi inşaatı ile 25 Aralık Devlet Hastanesi ek bina inşaatlarının devam ettiğini belirten Şahin, "Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ek bina inşaatı devam etmektedir. Oğuzeli devlet hastanesi inşaatı devam etmektedir. Nurdağı devlet hastanesi inşaatı devam etmektedir. OSB travma hastanesi inşaatı devam etmektedir. Aynı zamanda ,
Hedeflerimiz;
Sağlık Turizmini geliştirmek, sağlık hizmetlerine erişimi daha kolaylaştırmak ve bölge illerinin sağlık hizmeti ihtiyacına destek vermektir.”
Dr. Şahin, Gaziantep Şehir Hastanesi için Sağlık Bakanlığı tarafından önümüzdeki süreçte çok sayıda hekim, hemşire, sağlık personeli ve destek personeli ataması yapılacağını da sözlerine ekledi.
Toplantıya İl Sağlık Müdürü yardımcıları ile Şehir Hastanesi Başhekimi katıldı. Toplantıdan sonra bazı servisler basın mensuplarına tanıtıldı. www.yeniçizgihaber.com YENİ ÇİZGİ