Arabanda kredi kullanan esnafın taksitleri 3 ay erteleniyor

Arabanda kredi kullanan esnafın taksitleri 3 ay erteleniyor

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN; Araban Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Murat İlik esnafa kredi desteklerinin devam ettiğini belirtirken, aynı zamanda Nisan ve Haziran ayları arası kredi taksitlerinin de 3 ay erteleneceğini, bu imkandan yararlanmak isteyenlerin kooperatife başvurmalarını açıkladı.

Kooperatif Başkanı Murat İlik konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında, yaşanan korona virüsü salgınının ekonomide olan olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla önemli tedbirler alındığını belirterek, “Bu çerçevede Hazine ve Maliye Bakanlığı ile T. Halk Bankasınca hazırlanan Esnaf Destek Paketi kapsamında, bugüne kadar faiz destekli kredilerden yararlanmamış olan esnaf ve sanatkarlara (kooperatiflerimiz kefaletiyle kredi kullanmamış olanlara) kooperatifimizin kefaleti olmadan, T. Halk Bankasınca doğrudan 25 bin TL limitli, 36 ay vadeli ve 6 aya kadar da ödemesiz dönem uygulanabilecek şekilde kredi kullandırımı yapılacaktır. İhtiyaç sahipleri direk bankaya gidip işlemlerini yaptırabilir.

TAKSİTLERİ 3 AY ERTELEYEBİLİRSİNİZ

ESKKK Başkanı İlik, 01.04.2020 - 30.06.2020 tarihleri arasında taksidi bulunan kooperatif ortaklarının, 3 ay erteleme başvurularını 27.03.2020 Cuma itibarıyla Kooperatife başvurarak yapabileceklerini kaydetti.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA UYUN

ESKKK Başkanı İlik, korana virüs salgın hastalığına karşı dikkat etmelerini 65 yaş üzeri aynı zamanda kronik hastalığı bulunanların dışarı çıkmamalarını hatırlatarak, “Kendi sağlığınız, çocuklarınızın sağlığı için azami 15 gün dışarı çıkmayın. Kişisel temastan uzak durun. Sizde sağlıklı kalın bizde sağlıklı olalım. Çünkü sizleri önemsiyoruz” diye paylaşım yaptı. YENİ ÇİZGİ  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri