Mezitli Belediyesi 2. Uluslararası Resim Çalıştayı yapıldı

Mezitli Belediyesi 2. Uluslararası Resim Çalıştayı yapıldı

MERSİN- BEKİR ŞAHİN: Mezitli Belediyesi’ni Uluslararası Resim Çalıştayı’nın 2.’si gerçekleşti. Türk ressamların yanı sıra Dünyanın önemli ressamlarını da buluşturan

Çalıştaya’da ressamların birbirinden güzel resimleri sergilendi. Teşekkür belgesi ile sanatçılar onure edildi.

 

Mezitli, Türkiye’nin en büyük sanatsal buluşmalarından birisine ev sahipliği yaptı. Geçtiğimiz yıl ilk kez gerçekleştirilen ve büyük beğeni kazanan Mezitli Belediyesi Uluslararası Resim Çalıştayının 2.’si gerçekleşti. Türk ressamların yanında Dünyanın önemli ressamlarını da buluşturan çalıştay, Mezitli Down Kafe’de yapıldı.

 

Çalıştay da hazırlanan resimler, Mezitli Belediyesi Kültür Merkezinde sergilendi. Serginin açılışına ressamların yanışa bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, sanatçılar, belediye çalışanları, kurum müdürleri ile sanatseverler katıldı.  www.yenicizgihaber.com Çalıştaya katılan ressamlar, Arzu m.Koraltan, Banu Davun, Basri Erdem, Beste Davun, Bolat Mukhamediyev, Çiğdem Çallı, Dervişe Işıman, Efkan Beyaz, Elif Yiğitoğlu, Ferudun Işıman, Gözde Atlas, Hamiyet Köseoğlu, Hüseyin Elmas, Meliha Yılmaz, Melikşah Yıldırım, Mustafa Köseoğlu, Mümin Çağdaş, Nurhayat Erdem, Orhan Zafer, Sündüs Elmas, Uğur Akın, Vahit Akan, Vladimir Temkov, Yaşar Çallı, Zaura Orymbayeva.

 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan boya ve fırçalarını Mezitli için kullanan ünlü ressamları Merzin’de buluşturmanın önemli olduğunu belirtirken, kültürel sanatsal anlamda da Mezitli olarak şehire önemli katkı sunmanın hep birlikte sevincini yaşadıklarını ifade etti.

 

Organizatörlüğünü Melikşah Yıldırım, küratörlüğünü Arzu M. Koraltan’ın yaptığı çalıştayın Mezitli için çok önemli bir kültür mirası olarak kalacağını dile getiren Başkan Tarhan, Mezitli’ye gelerek bu sanat buluşmasına destek veren tüm ressamlara teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri