BirGün Gazetesi "Bir Düş" belgeseli ile 20 yılın mücadelesini sahneye taşıdı

"Bir Düş" Belgeseli ile 20 yıllık gazetecilik mirası gözler önüne serildi BirGün’ün AKP iktidarının içine doğduğunu ve sadece bir gazete olmadığını belirten Aydın, gazetenin 20 yıllık geçmişini anlatan belgeselin de bu gerçekliğe ışık tuttuğunu vurguladı.

"Bir Düş" Belgeseli, 20 yıllık bağımsız gazeteciliğin izini sürüyor

BEKİR ŞAHİN

İSTANBUL- BirGün Gazetesi yayın hayatında 20.yılını, hazırladığı kendi belgesel gösterimi ile paylaştı. Etkinlik çerçevesinde yapılan BirGün yaş günü belgeselinde konuşan Genel Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın, “Biz burada olamayacağız belki ama BirGün’ün düşleri yaşamaya devam edecek” diye ifade etti.

BirGün Gazetesi 20. Yılını "Bir Düş" Belgeseli ile anlattı

İstanbul, Şişli Nişantaşında Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen BirGün’ün kuruluş süreci ve 20 yıllık bağımsız gazetecilik mücadelesini anlatan Bir Düş belgeselinin ilk gösterimi okurlar ile paylaşıldı.

BirGün çalışanları ve okurları, "Bir Düş" Belgeselinde bir araya geldi

Etkinlikte BirGün çalışanları ve yazarları, belgeselin yönetmeni Ümit Oktay Aymelek ile ekip arkadaşlarının yanı sıra Berkin Elvan ve Can Atalay’ın aileleri, Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya; Petrol-İş üyesi işçiler; CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, SOL Parti MYK Üyeleri Alper Taş ve Deniz Demirdöğen, EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek; milletvekilleri Gamze Akkuş İlgezdi ve İskender Bayhan; Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney; İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat; eski vekiller Ercan Karakaş, Kadir Gökmen Öğüt, Levent Tüzel, Süleyman Çelebi ve Rıdvan Budak; eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan, ÇYDD Genel Başkanı Ayşe Yüksel, TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, DİSK Basın-İş Genel Sekreteri Tolga Balcı, Birleşik Metal İş Sendikası Başkanı Özgür Atar, Kırmızı Kedi Yayınevi Kurucusu Haluk Hepkon, Veli-Der Başkanı Ömer Yılmaz, KRT'nin eski programcısı gazeteci Zafer Arapgir, Tele1 TV de program sunucusu Mahir Baş, Yeni Çizgi Gazetesinden Bekir Şahin, Aysel Şahin, Le Monde diplomatique Türkçe gazetesinde genel yayın yönetmeni Aykut Küçükkaya, Evrensel ve diğer bazı yayın kuruluşlardan yazarlar ile birlikte çok sayıda siyasi parti, meslek odası, sendika, demokratik kitle örgütü temsilcisi, sanatçı, akademisyen, yazar ve gazeteci yer aldı.

Yaşar Aydın: “BirGün’ün düşleri yaşamaya devam edecek”

Gösterim öncesi belgesele dair bir konuşma yapan BirGün Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın, BirGün’ü hiçbir zaman yalnız bırakmayan gazete dostlarına teşekkür etti. BirGün’ün AKP iktidarının içine doğduğunu ve sadece bir gazete olmadığını belirten Aydın, gazetenin 20 yıllık geçmişini anlatan belgeselin de bu gerçekliğe ışık tuttuğunu vurguladı. Aydın sözlerini “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” diyerek noktaladı.

“Bir Düş” belgeseli izleyicilerle buluştu

Aydın’ın konuşmasının ardından BirGün’ün geçmişten bugüne yürüttüğü bağımsız gazetecilik mücadelesini konu alan Bir Düş belgeseli ilk kez izleyiciyle buluştu. Yaklaşık 50 dakika süren, salondakileri yer yer gülümseten yer yer de duygulandıran Bir Düş, izleyicilerden büyük beğeni topladı. Davetlilerin belgeselin sona ermesiyle salondakiler dakikalarca alkışladılar.

BirGün Gazetesi’nin 20. yaşında anlamlı belgesel

Belgeselden sonra Bir Düş’ün yönetmeni Ümit Oktay Aymelek, belgesel ekibi ve BirGün adına belgeselin yürütücü yapımcılığını üstlenen BirGün TV Yayın Koordinatörü Emre Yıldırım sahneye çıkarak konuşma yaptı.

Belgeselin yönetmeni ümit Oktay Aymelek: “BirGün bize özgürlük sağladı”

BirGün çalışanlarına ve okurlarına teşekkür ederek sözlerine başlayan yönetmen Aymelek, belgesel sürecinde ekibiyle birlikte yoğun efor sarf ettiklerini belirtti. Böyle bir belgeseli ortaya çıkarmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Aymelek, belgeselin hazırlık sürecinde BirGün’ün kendilerine sağladığı özgürlüğe de vurgu yaptı ve bunun çok değerli olduğunu ifade etti. Aymelek, salona gelen izleyicilere de teşekkürlerini iletti.

Emre Yıldırım: “Gazetemizin 20 yılı, bir düş'ün içinde yaşıyor”

Emre Yıldırım da yaptığı konuşmada belgesel ekibine teşekkür etti. BirGün olarak gazetenin 20 yıllık yayın mücadelesini belgesele dönüştürme fikrini baştan bu yana çok önemsediklerini belirten Yıldırım, ortaya çıkan işin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Yıldırım sözlerinin sonunda gazetenin bugünlere ulaşmasında büyük katkıları olan, BirGün’ü hiçbir zaman yalnız bırakmayan okurlara selam gönderdi.

Eski ve yeni BirGün çalışanları bir araya geldi

Konuşmalar sonrasında sahneye BirGün çalışanları davet edildi. İzleyiciler BirGün çalışanlarını, BirGün çalışanları da izleyicileri alkışladı. Daha sonra yolu BirGün’den geçenlerin ayağa davet edilmesiyle eski BirGün çalışanları da ayağa kalktı. Etkinlik bu anlarla son buldu.

"Bir Düş" Belgeseli, farklı şehirlerde de gösterilecek

14 Nisan 2004’te kurulan BirGün Gazetesi’nin 20 yıllık mücadelesini anlatan Bir Düş belgeseli, gösterimin ardından diğer şehirlerde de izleyicilerle buluşacak. Belgeselin gösterim tarihleri ve tanıtım etkinlikleri ilerleyen günlerde duyurulacak.

Yeni Çizgi Gazetesi ailesi olarak davet edildiğimiz etkinlikte, gazeteci mesktaşlarımızla , politikacı büyüklerimizle, kardeşlerimizle görüşme, sohbet etme imkanı da bulduk. BirGün'e yayın hayatında nice yıllar dileğiyle. YENİ ÇİZGİ HABER www.yenicizgihaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri