Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu: İBB’den boğazla ilgili dosya gelirse inceleriz

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu: İBB’den boğazla ilgili dosya gelirse inceleriz

İstifa talepleri doğru yolda olduğumuz gösteriyor

GAZİANTEP-BEKİR ŞAHİN; Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye, ABD’nin terör örgütüne desteğini yine ABD’nin kendi hukuku ile cevap vermesi gerektiği çünkü elde önemli belge olduğunu belirterek, “ABD Eski Başkanı Bush zamanında PKK ve türevleri terör örgütüdür, ABD’nin 13224 sayılı başkanlık emri ile sadece bir terör örgütü olarak adlandırılmamıştır aynı zamanda küresel bir terör örgütü olarak adlandırılmıştır. Dolasıyla bu örgütü yardım eden, destek sunan övenler yargılanır” diye ifade etti.

Feyzioğlu, İBB’nin yetkisindeki İstanbul Boğazını, Cumhurbaşkanlığı tarafından oluşturulacak bir kurula devredilmesiyle ilgili sorumuza ise “İstanbul İBB’nin yeterli hukuk müşaviri var. Ne yapmak istiyorlar, ne getirmek istiyorlar İBB’nin konumu ne olacak bakalım diyerek, “İstanbul özelinde yaşananlar yani İBB ile siyasi iktidar arasında yaşananları bazı kesimler Türkiye’nin kutuplaşmasını, Türkiye’nin belediye üzerinde bir birine düşürülmesine vesile olmak istiyor. İstanbul’u, İstanbul’a bırakın. Orada İBB’nin hukukçuları bir adil yargılanma haksızlıklarını uğramışsa biz o zaman oraya koşar gideriz destek oluruz” dedi.

Bazı Baroların Adalet nöbetiyle ilgili bir başka sorumuza ise Metin Feyzioğlu, “Biz katılmadık, gerekte görmedik. Ama uygun görenler katıldı. Onlara da saygı duyarım. Bazı siyasi parti ve düşüncelerde olan insanlarla ilgili nöbet tutulması Türkiye’yi birleştirme değil, kutuplaştırmaya yöneliktir” diye ifade etti. Metin Feyzioğlu yine bazı kesimlerin kendisinin istifasına ilişkin soruya ise, “Her gün istiyorlar. Malum kesimden gelen saldırılar ve istifalar bizim ne kadar doğru yolda oluğumuz göstermektedir. Biz ülkenin devası sorunları ile uğraşıyoruz imkanlarımız dahilinde en yapıcı katkıyı koyuyoruz. Ortak akıl isteği giderek artmakta, buna memnuniyetle katılıyoruz ve biz ordayız” dedi. 

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu Gaziantep Barosu staj eğitim açılış dersine katılmak için Gaziantep’e geldi. TBB Başkanı Feyzioğlu program öncesi Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nin (GGC) ziyaret etti, ardından Gaziantep Adliyesini ziyaret ettikten sonra öğleden sonra da staj eğitim dersine katıldı.

TBB Başkanı Feyzioğlu’nu GGC’yi ziyaretinde GGC Başkanı İbrahim Ay ile yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Feyzioğlu daha sonra burada basın mensupları ile bir araya gelerek gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

TÜRKİYE’Yİ BİRLEŞTİRMEYE DEĞİL KUTUPLAŞTIRMAYA YÖNELİK

Türkiye genelinde bazı Baro Başkanlarının başlattıkları Adalet Nöbetine ilişkin sorumuza, Metin Feyzioğlu, “Biz katılmadık, gerek görmedik. Ama uygun görenler katıldı. Bunlara saygımız var. Fakat o nöbetleri tutanlar Türkiye’de sadece bir siyasi düşüncede olmadıklarını gördükleri anda,  sadece kendi siyasi parti ve görüşlerinden olan insanlarla ilgili nöbet tutulması Türkiye’ye birleştirme değil kutuplaştırmaya yöneliktir. Dün Sn. Muhsin Yazıcıoğlu’nun duruşması vardı. Seversiniz, sevmezsiniz, Muhsin Yazıcıoğlu’nun davasında ihmaller zinciri, kasten adam öldürme boyutunda. Ben adalet nöbetçilerini orada göremedim, samimiyet beklerim. Samimiyet haksızlığa, haksızlık demektir. Siyasi partilerden gelen işaretlerle siz pozisyon alacaksınız, yada siyasi partilerden gelecek hareketlerle pozisyon alacaksınız, onunda ben değil meslektaşlar sorgular, toplum sorgular” dedi.  

İBB NİN KONUMU NE OLACAK BAKALIM

İstanbul Boğazının yönetiminin Cumhurbaşkanlığı emrindeki bu kurula verilmesine ilişkin bir soruma ise Feyzioğlu şöyle yanıt verdi;

“İBB’nin yeterli hukuk müşaviri var. Ne yapmak istiyorlar ne getirmek istiyorlar bakalım. Orda İstanbul Büyükşehir Belediyesine söz hakkı verecekler mi, İBB o ana kadar ne yaptı başarılımı. Fakat ben bu sorunun karşılıklı anlaşmayla, polemiğe girmeden çözümleneceğini düşünüyorum. İstanbul özelinde yaşananlar yani İBB ile siyasi iktidar arasında yaşananlar bazı kesimler, Türkiye’nin kutuplaşmasını, belediye üzerinde bir birine düşürülmesine vesile olmak isteniyor. İstanbul’u, İstanbul’a bırakın” dedi. 

Baroları kimse siyasi parti içene çekmesin

Bu olayda İBB’nin hukukçuları bir adil yargılanma haksızlıklarını uğramışsa biz o zaman oraya koşar gederiz, destek oluruz diyen Metin Feyzioğlu, “Bazıları İBB’nin Haydarpaşa ihalesinde yaşananlar karşısında niye destek vermediniz diyorlar. Bende onlara İBB’nin hukukçu eksiğimi var ki dedim. Ama bir adil yargılanma hakkı ihlali olursa, siyasi parti gözetmeden gider gereken hukuki desteği veririz. Baroları kimse siyasi parti içine çekmesin. Eğer bu konuyla ilgili bize bir dosya gelirse çevre ve kent komisyonumuz bunu enine boyuna inceler. Örneğin daha önce termik santrallerle ilgili çok etkin çalışma yaptık ve kanunlar ertelendi, ciddi sonuçlar aldık, atıklarla ilgili santrallerle ilgili yaptık ciddi sonuçlar aldık. Siyasi olarak değil, bilimsel olarak bir yanlışlık varsa biz üzerine gideriz. Ben siyasi yanlışlıları TBB’nin gündemi yapmak istemiyorum” diye ifade etti.

İSTİFA TALEPLERİ DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZU GÖSTERİYOR

TBB’nin başkanlığından istifasının istenmesiyle ilgili Metin Feyzioğlu, “Her gün istiyorlar. Bu sıralar malum kesimden gelen saldıralar ve istifalar bizim ne kadar doğru yolda oluğumuzu göstermektedir. Biz ülkenin devası sorunları ile uğraşıyoruz, imkanlarımız dahilinde en yapıcı katkıyı koyuyoruz. Ortak akıl istendi her halde ki giderek artmaktadır buna memnuniyetle katılıyoruz ve biz ordayız. Biz her soruna çözüm üretiyoruz, ama birileri her çözme sorun üretiyor” dedi. 

 “TRUMPIN MEKTUBUNA VE SAYGISIZ TWİTLERİNE

TÜRK ORDUSU SAHADA CEVAP VERMİŞTİR”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, ABD’nin PKK’yı terör örgütü olarak kabul ettiğini hatırlatarak, ABD’ye ABD’nin hukukuyla savaş açmayı teklif etti. Feyzioğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği mektup ilgili olarak “Trumpın mektubuna ve saygısız twitlerine Türk ordusu sahada cevap vermiştir” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu açıklamasına şöyle devam etti;

 “Biz sadece twit atmayız iş yaparız. Sorunlara hastalıklara doğru teşhis koyamayanlar başarılı olamaz. ABD İngiliz projesini 8 yıldır sahada emek harcanan bu projeyi 8 günde kendi çukurlarına gömmemiz ve aynı anda iki süper devlet ile görüşüp mutabakatla sonuçlandırmamız önemlidir. Şimdi şaşkınlar tepkiler. Birileri Ermeni soy kırımında bahsetsin. Ama biz başka bir şeyde bahsedeceğiz. Çorçilin burada niyeti bir kukla devleti kurmaktı ABD’nin de niyeti burada bir kukla devleti kurmaktı. FETÖ, PKK, DHKPC terör devleti kurmak için en aşağılık iftiraları atmaktır. Emperyal güçlerin Suriye’de ağır silah depoları ele geçirildi. Kendi utançlarını gündem değiştirerek kamuoyu gündeminde uzaklaştırmak için bizim için yok hükmünde olan Ermeni Soykırımını gündeme getirmekteler. Ama biz başka bir şey talep etmekteyiz. Bugün Türkiye’de sığınma hakkı talep eden 350 bin Suriyeli Kürt var. Mazlum Kobani Hollywood takma atlı bir artist komutandır. Terör örgütünün liderini küçümsüyorum. Hatta küçümsüyorum diye de istifaya davet edileceksem de edileyim. Gerçek adı Ferhat Abdi Şahin. PKK’nın komuta kademimsinde ve 196 ülkede aranmakta. Anlaşılan yaşı ilerlemiş olan Öcalan’ın yerine batı bunu yeni bir kukla olarak getirmek istemekte” dedi.

ABD Yİ, ABD HUKUKU İLE VURALIM

Türkiye’nin ABD’ye sunacağı çok etkili bir kozu var ABD ülkesinde, ABD hukuku ile savaş açmayı teklif eden ve ABD hukukunu göreve davet eden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Bunun dayanağı nedir. Uluslararası hukuk ve ABD’nin ilgili hukukunu kapsamlı şekilde inceledik. Özeti PKK, ABD’nin 13224 sayılı başkanlık emri ile sadece bir terör örgütü olarak adlandırılmamıştır aynı zamanda küresel bir terör örgütü olarak adlandırılmıştır. Bush zamanındaki bu liste bugün yürürlüktedir. Her gün yenilenen listenin 866. Sayfasında. ABD hazine bakanlığının listesinde PKK ve türevleri terör örgütüdür. 13224 sayılı başkanlık emri bu terör örgütleri ve bunların üyeleri. Komuta edenlerle ilgili ABD finans sistemine yasak getirme taahhüdü altına girmiştir. Başkanlık emri ile terör örgütlerinin izole edilmesi emri yer almaktadır. Aynı zamanda bu emir, bu yabancı teröristlerle temasa geçen işbirliğinde olan, onları öven her vatandaşı ABD mahkemelerinde hesap verecektir diyor. Bizi sözde, içi boş Ermeni soy kırımı tasarısı ile itham edenlere duyurulur. PKK, Kongregel, KCK tüzükleri bir kanıttır. Bunlar dört kola yayılmıştır. Üst kol KCKdır. Dolaysıyla şuan Amerikan savcısı karşısında Türkiye’nin çok etkili bir kozu vardır, dosyasını hazırlayıp sunma zamanıdır.” dedi.

Feyzioğlu’na konuşmasının ardından GGC Başkanı İbrahim Ay tarafından hediye verildi. YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri