Tuğrul Türkeş: En kralından ülkücüyüm

Tuğrul Türkeş: En kralından ülkücüyüm

Habertürk TV'de Veyiş Ateş'e gündeme dair konuşan Türkeş'in açıklamalarından önemşi ayrıntılar..

-Böyle bir teklif bekliyor muydunuz?

Tahmin ediyordum. Sorumluluk tüm siyasi partilerindir diye.Türkiye'de dört tane girmiş siyasi parti var. Bir tanesi etnik ırkçılık yapıyor onu dışarı çıkartırsak üç parti kalıyor. Diğer üç partinin meseleyi çözemediği ortaya çıktı. Şuandaki koasliyon değildir. Koalisyon hükümeti de değildir. Anayasal zorunluluktan doğan seçim hükümetidir.Ben 30 yıldır siyaset yapıyorum.. Basında medyada bir takım söylentiler vardı. Olması olasılığını yüksek buluyordum.Sayın Davutoğlu Dışişleri Bakanı iken kendisi ile görüşmüşlüğümüz var. Belli dostluğumuz da var. Sayın Başbakan Başbakanlık görevini üstlendiği tarihten itibaren benim bakanlık teklifimi başbakanlığa göndermeme kadar ilişki sıfırdır.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞEN MHP'Lİ KİMDİ?

"Baykal görüşmesi yapıldığında bir MHP'li de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü" denilen MHP'li siz miydiniz?Ben onun sayın Bahçeli olduğunu düşünüyorum. Tahmin ediyorum ama MHP'deki saygıdeğer arkadaşlarımız bu konuda açıklama yaparlarsa tahminin ötesinde de yorumlara girerim.İroni mi yapıyorsunuz?"Hayır. Hiç şaka yapar bir halim var mı? ""Beni baypas edip divan toplantısı bile yaptılar. Bakanlık falan ortada yoktu. Benim uzlaşmacı kişiliğimi biliyor. 7 Haziran günü seçim yasakları süreci içinde yurt dışı oylarda yakılma olduğunu söylediler."

Tuğrul Türkeş: Erdoğan ile görüşen Sayın Bahçeli'ydi

AK PARTİ’Yİ SEÇME SEBEBİ NE?

"Ben MHP’nin görüşünü ifade edebilecek adayın gösterilmesinden yanaydın. Ekmeleddin Bey’i tanırım onun şahsı ve entelektüel kişi ile ilgili değildir söyleyeceklerim. Genel Başkan yanlış projenin peşine gitti. Ben kendisi ile konuşmaya kalktığımda "Tuğrulcuğum yanlışsa benim yanlışımdır, bunu üzerime alıyorum" dedi. Ben sadece bunu ifade ediyorum. Ekmeleddin İhsanoğlu, MHP için doğru cumhurbaşkanı adayı değildi. Bunun sorumluğunu almadı.Üslup ve birikim itibari ile doğru aday olmayacağını düşündüm MHP açısında en doğru adayın Devlet Bahçeli beyin olması gerektiğini ben kendisine arz ettim.Aramızda görüş farklılığı var. Bahçeli’nin istişare etmeden kararlar verdiğini gördüm. Kendi başına karar verdiği halleri gördüğüm için."

“ELİNDEN İSTİFA DİLEKÇESİNİ ALDIRDI”

"Devlet Bey’in siniri geçseydi MHP’den aday olurdum. Ben hiçbir zaman üç seçimde kendi kendime dosya hazırlayıp MHP’den adaylık için başvurmadım. 2007 Mayıs ayı idi aday adaylıklarının belirlenmesi için Bahçeli beni davet etti ve kendisi dedi ki ‘ Ben dosya hazırlattım imza at beraber Meclis’e girelim’ 2011 seçimleri oldu ben Bahçeli’yi ziyaret ettim tamam diyorsanız benim müraacatım olmayacak dedim. ‘Hayır’ dedi, ‘Müracaatını yap dedi. 2015 Haziran seçimleri öncesinde de sayın Genel Başkanı ziyaret ettim ‘Yok yok evrakını hazırla, son güne bırakma, evrakını hazırla’ dedi.  ""Bana yakın gördüğü çaycıyı istifaya zorladı.  Bana yakın olduğu için işçiyi işten çıkardı.  Asgari ücretle çalışan kişinin ekmeği ile oynanmamalı siyasi sebeple. Elinden istifa dilekçesi aldırdı.""Rahmetli sağ olsaydı Ak Parti-MHP koasliyonu kuruldu. MHP topyekun koasliyona girseydi kendi icra ederdi söylediklerini.  Rahmet Türkeş Türk milliyetçisi idi. En önemli vasfı Türk milliyetçisidir. Bunların herhangi birini alıp tahlil etmeye kalktığınızda Türkeş’in ana fikri Türk milliyetçiliği idi. Partiler araçtır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri