Tüfenkci: "türkiyeyi Her Alanda 3 Kat Büyüttük, Bakamayacağımız Yüz Yok, Sıkamayacağımız El Yok"

Tüfenkci: "türkiyeyi Her Alanda 3 Kat Büyüttük, Bakamayacağımız Yüz Yok, Sıkamayacağımız El Yok"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Hükümeti’nin 15 yılda Türkiye’yi her alanda 3 kat büyüttüklerini vurgulayarak, “Bakamayacağımız yüz yok, sıkamayacağımız el yok” dedi.

Yüreğir Kültür Merkezi’nde Bakan Tüfenkci’nin de katılımıyla Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Genişletilmiş İstişare Toplantısı yapıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Niyazi Göğer, halk otobüslerinin resmi bir tanıma sahip olmadığını belirterek bu eksikliğin giderilmesini istedi. Göğer, esnafın vergi yükünün de yüzde 8’e indirilmesini istedi. Özel halk otobüslerine engelli rampası zorunluluğunun Adana’da 10 milyon lira masrafa neden olduğunu kaydeden Göğer, bu zorunluluğun yeni hizmet vermeye başlanan otobüslerde uygulanması gerektiğini söyledi.

AK Parti olarak istişareye önem veren bir parti olduklarını vurgulayan AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı da, “Aldığımız bilgileri hükümetimiz aracılığıyla hayata geçiren bir anlayışla yola çıktık” diyerek esnaftan referandumda evet oyu istedi.

Bakan Tüfenkci ise halk otobüsü esnafının toplumun omurgası olduğunu söyledi. Esnafı ezici rekabet karşısında korumaları gerektiğini söyleyen Tüfenkci, “Çünkü esnafımız Türkiye’nin yanındadır. Asla teröre ve anarşiye prim vermezler. Ülkenin birliğine, huzura prim verirler” şeklinde konuştu.

Esnafa yönelik pek çok ekonomik reform hayata geçirdiklerini dile getiren Bakan Tüfenkci, odaların maddi ve temsil anlamda güçlendirilmesi için gerekli yasaların oda yöneticileri tarafından hazırlanması halinde kabul edeceklerini aktardı.

Türkiye’de sistem değişikliğine gidildiğini hatırlatan Bakan Tüfenkci, “Bu araba 90’ın üstünde gitmiyor” benzetmesi yaparak şöyle devam etti:

“Dünyayla rekabet edelim diyoruz. Bir daha bu ülkede provokasyonlar olmasın, ekonomiler manipüle edilmesin. Kaybeden benim esnafım oluyor. İstiyoruz ki sistem belli olsun. İstikrar olsun. 5 yıl önümüzü görelim. Seçim derdiyle değil, geçim derdiyle uğraşalım. İşimizi, aşımızı büyütelim gençlere iş bulalım diyoruz. Her yıl 1 milyona yakın genç insanımıza iş bulmak zorundayız. Bu ne demek? Biz daha fazla üretmek zorundayız. Daha fazla yatırım yapabilmek durumundayız. Bunun için de bu bölgede bizim güçlü olmamız lazım. Bu coğrafya, Anadolu coğrafyası ucuz bir coğrafya değil. Burada güçlü olmayanlara yer yok. Görüyorsunuz terör saldırılarını. 15 Temmuzu sizler, bizler hep beraber yaşadık. Minibüsçü, otobüsçü, esnaf arkadaşlarımızla o gece darbeyi engellemek için ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Sokaklara çıktılar araçlarını ortaya koydular ve hain darbe girişimini önlediler.”

Koalisyonların siyasi ve ekonomik istikrarsızlığa neden olduğunu kaydeden Tüfenkci, “Hızlanmamız, yeni bir modele geçmemiş lazım. Esnaf diyor ki ’otobüslerimiz eskidi, destek verin değiştirelim.’ Biz de diyoruz ki destek verin değiştirelim, sistem değişince halk otobüsleri de değişir. Hazinede para olursa teşviklerimiz daha da artar. Para olmazsa ne vereceğiz? Biz sizlere inanıyoruz. Türkiye’ye güveniyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin en büyük özelliği nedir derseniz, bu sistemde söz sahibi artık millet olacak. Sıkıntı da bu. Eskiye, vesayete alışmış olanlar eski sistem devam etsin diyorlar. Artık Türkiye’de eğer 15 Temmuz darbe girişimini bu millet önlemişse artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olamaz. Söz sahibi de karar sahibi de sizler olacaksınız, millet olacak” şeklinde konuştu.

Yeni sistemde meclisin zayıflatılacağına yönelik iddiaları da yalanlayan Bakan Bülent Tüfenkci, “Ne iktidarda ne muhalefet partisi milletvekilleri, isterse 300’ü bir araya gelsin, hükümet istemeden bir yasayı yasallaştıramazlar. Eğer hükümet o hükümet sırasına oturmazsa, komisyon oturmazsa o teklifi gündeme bile aldıramazlar, görüşemezler. Şimdi yeni sistemde biz istiyoruz ki meclis kendi görevini yapsın, yasama görevini yapsın, denetleme görevini yapsın. Diyorlar ki ’meclisin denetleme görevi var.’ Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde yürütme meclisin içinden çıkmayacağı için meclis güçlü olarak denetleyecek. Ama tam tersi anlatıyorlar. Şimdiki sistemde denetleme çok iyiydi diyorlar. İyi de 484 gen soru vermişsin, kaçı kabul oldu? Sadece meşgul ettin. Sadece meclisin işlemesini önledin. Dolayısıyla kimse kimseye algı operasyonu yapmasın. Yalanlarla iftiralarla işi götürmesin. Gerçekleri konuşalım. Şu an yargı da bağımsız. Ama yargının bağımsız olması yetmez, aynı zamanda tarafsız ve adil olması lazım. Şu an yanına tarafsızlığı da ekliyoruz. Peki bundan kim niye rahatsız olur da hayır der? Çünkü bugüne kadar yargı eliyle bazıları, bazı görüşler toplum mühendisliği yaptı da onun için. İktidarda olmadıkları halde iktidardaymış gibi davrandılar. Biz istiyoruz ki gençlerimizin önünü açalım. 18 yaşındaki gençlerin milletvekili olmasını da istemiyorlar. Bu vatan için canını veren gençler mecliste temsil edilmesin mi ya? Yeter ki siz o gençleri iyi yetiştirin, iyi eğitim verin” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı sisteminin Recep Tayyip Erdoğan için getirilmediğini söyleyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci şunları söyledi:

“Onların rahatsızlığı, milletin seçmesinden rahatsız oluyorlar. Sıkıntı bu. AK Parti 15 yıldır iktidarda. Gerçekten de Türkiye’yi her alanda 3 kat büyüttük. Bakamayacağımız yüz yok, sıkamayacağımız el yok. Yolları 15 yıl önce de görüyordunuz şimdi de görüyorsunuz. Hadi hükümetler yapmak zorunda, 15 yıl önceki hükümetler neden yapmak zorunda değildi? Bizim işimiz hizmet ama gücümüz de sizsiniz. Sizler destek verdiğiniz sürece biz hizmet yapmaya devam edeceğiz. Esnafımız, çiftçimiz, sanayicimiz için bu hizmeti yapacağız. Bu hizmetleri yaparken de istişareyle yapacağız. İnşallah 16 Nisan’da evet çıkar ve Türkiye yeni bir başarı hikayesi yazar. Türkiye yeni bir depara ve atağa kalkar. Göreceksiniz sistem hayata geçtikten sonra birçok şeyin çok daha kolay bir şekilde yürüdüğünü hep beraber göreceğiz. Eğer bu ’sistem iyi, devam et’ diyenler hayır oyu kullanabilir, saygı duyarım. Ama bu sistem değişsin, gelecek daha güzel olsun diyorsanız onun için gelecek vadeden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine evet diyeceğiz. Türkiye’nin 1 senede başına gelenler başka ülkelere gelse Amerika da dahil 6 ayda kendine gelemezdi.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri