TİP Milletvekilleri Hatay’ı yalnız bırakmayacak

TİP Milletvekilleri Hatay’ı yalnız bırakmayacak

HATAY- YENİ ÇİZGİ: TİP Genel Başkanı Erkan Baş, tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay için Samandağ Halk Buluşması'nda konuştu. Baş, 'Biz hiçbir koşulda Hatay halkını vekilsiz bırakmayız” dedi.

 

TİP’ten, Hatay’da milletvekili seçilen Av Can Atalay halen cezaevinde olması nedeniyle TİP Genel Başkanı Erkan Baş bu hukuksuzluğa karşı direnmeye devam edeceklerini ancak Hatay halkını da hiçbir zaman vekilsiz bırakmayacaklarını, her hafta Hatay ve ilçelerini dolaşarak insanları ziyaret ederek, sorunlarını dinleyip TBMM’de gündeme getirip, çözümü için mücadele vereceklerini kaydetti.

 

Hatay’da düzenlenen halk buluşmasında konuşan Erkan Baş açıklamasında, “Can dışında 3 milletvekiliyiz. Kendi aramızda konuştuk. Mutlaka her hafta birimiz Antakya’da, Samandağ’da, Defne’de, İskenderun’da, Arsuz’da olacağız. Can çıkana kadar herhangi bir boşluk ortaya çıkmasın diye arkadaşlarımız o görevi üstlenecekler. Biz hiçbir koşulda Hatay halkını vekilsiz bırakmayız” dedi.

 

İktidar partisi ve ortaklarının seçim dönemi boyunca işledikleri suçların üzerini örtmeye çalıştıklarını parti olarak kendileri ise Hatay halkının acılarını dindirmeye çalıştıklarını kaydeden Erkan Baş, “Burada ayakta kalan, teslim olmayan bir halk iradesi var. Bunun güçlenebileceğini, bu ülkenin geleceğini belirleyebilecek bir irade olarak şekillenebileceğini bu seçime biraz daha derin baktığımızda görebiliyoruz. Aynı zamanda parti olarak biz olmaz, yapılamaz denilen bir şeyi gerçekleştirdik. Cezaevindeki bir arkadaşımızı aday gösterdik ve o arkadaşımız hiç gitmediği bir seçim bölgesinde seçilerek bu süreçten bizi çıkarttı. Dolayısıyla önümüzdeki döneme bakarken biz, kuşkusuz yenilgilerimizden ders çıkartacağız. ‘Neden yapamadık?’ sorusuna yanıt bulmaya çalışacağız” diye ifade etti. 

Öte yanda Adalet Bakanı Tunç’tan sosyal medyadaki paylaşımında Can Atalay mesajı: Gezi davası dokunulmazlık kapsamı dışında olduğu için durumu Yargıtay ile Meclis Başkanlığı arasında yapılacak yazışmaların sonucuna göre netleşecek.  Diye ifade etti. www.yenicizgihaber.com  

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri