Temurci: “Siyasette Fetöcü Arıyorsan Önce Kendi Söylemlerine Bir Bak”

Temurci: “Siyasette Fetöcü Arıyorsan Önce Kendi Söylemlerine Bir Bak”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un açıklamalarına sert tepki gösterdi. Dr. Temurci, “Kemal Kılıçdaroğlu birkaç gündür siyasette FETÖ’cüler arayışına çıktı. FETÖ’cü arıyorsan önce Adana mitinginde kendi söylemlerine ve milleti denize dökeceğini söyleyen milletvekiline bir bak. Sonra partinin içine bak ve çık bu milletten özür dile” dedi.

Bahçelievler Belediyesinin organizasyonuyla “Gazetecilerin Gözünden 15 Temmuz” adlı program düzenlendi. Nurettin Topçu Kültür Merkezinde düzenlenen programa, AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş, İlçe Başkanı Zülküf Türkoğlu, İlçe Belediye Başkanı Osman Develioğlu, gazeteciler, yazarlar, ve şehit yakınları ile gaziler katıldı.

Programda ilk olarak 15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından Vali Yardımcısı Ateş, İlçe Başkanı Türkoğlu, İlçe Belediye Başkanı Develioğlu birer konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından kürsüye gelen Başkan Dr. Selim Temurci, burada yaptığı konuşmada 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşadıklarını anlattı. Dr. Temurci, “Burada bütün konuşmacılar, 15 Temmuz ile ilgili olarak çok anlamlı şeyler söylediler. İstanbul’da bir gençlik grubunun içinde, aynı zamanda AK Parti’de yöneticilik yapmış biri olarak; gençliğin her geçen gün ne kadar önemli olduğunu anlıyorum. Yapmış olduğumuz iş, bina, yol ve köprü, aklınıza gelebilecek bütün bu projelerden daha büyüğü; insan inşası ve ihyasıdır” dedi.



“15 Temmuz’a ‘kontrollü darbe’ diyenleri lanetliyorum”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un söylemlerine sert tepki gösteren Dr. Temurci, “Ben siyasetçilerin seçim dönemlerinde kendi kampanyalarını yürütürken, zaman zaman sözün çok fazla yanlış anlamlara çekilebileceği birtakım ifadeler içinde bulunduğuna şahit oldum. Ancak 15 Temmuz gibi büyük bir mücadeleyi ve badireyi atlatmış bir ülkenin insanlarına, 15 Temmuz ile ilgili ‘kontrollü bir darbeydi’ diyenleri, burada lanetlemek istiyorum. Biz bu topraklarda, tek geçerli akçenin, demokrasi ve milletin kararı olduğuna yürekten inandık. Bu millet bizi hiçbir zaman yanıltmadı. Bir şeyi artık açık yüreklilikle konuşmamız ve yeter dememiz lazım. Bu ülkede her darbenin, sıkıntının, zulmün ve belanın merkezinde, tüm Cumhuriyet tarihimiz boyunca milletle ve milletin değerleriyle mücadele eden CHP ve onun ideolojisi vardı. Bunu söylerken CHP’nin üst yönetimini külliyen ayrı tutmamız lazım. 15 Temmuz sonrası CHP’ye oy vermiş kardeşimi de, bu son söylemlerden sonra CHP’den kurtarmak da hepimizin vazifesidir. Onun için gittiğim her yerde 16 Nisan’ın 15 Temmuz’un final gecesi olduğunu söylüyorum. 15 Temmuz’un bitmediğini şu birkaç gün içinde gördük. Ne diyelim? 15 Temmuz senaryo muydu, oyun muydu?” şeklinde konuştu.



“Siyasette FETÖ’cü arıyorsan önce kendi söylemlerine bir bak”

Başkan Dr. Temurci konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hangi siyasi görüşe mensup olursak olalım, bu meselenin siyasallaştırılmasına karşıyım. Ancak biz bugün ‘kontrollü darbe’ diye bir cümleyi duyuyorsak, o gün havalimanına gelip adeta sığınacak bir liman arayan, güvenli bir ev arayışına giren o Kılıçdaroğlu’nu ve ekibini deşifre etmenin zamanı geldi, yeter artık! Bütün bunları yaşayan biri olarak, 16 Nisan’da sadece referandum yapmayacağımızı anlayın. Bu ülkede artık kardeşlerimize kurşun sıkıp, sonra kapağı Avrupa’ya atanların, ‘hayır’da birleşenlerin, Türkiye’de kiminle ittifak yaptıklarını artık görün. Ben burada ‘kontrollü darbe, oyun var’ diyenlere millet tarafından ders verilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu ülkede artık böyle bir süreç başladı. O gece, bizim tanklarımız ve tüfeklerimizle bizim insanlarımız öldürüldü. Şimdi birileri bizim insanlarımızı denize dökmekten bahsediyor. O gece FETÖ’cüler bu ülkeye ne yaptılarsa, Adana’daki mitingde o paralelcilerin adını söyletmeye çalışan Kılıçdaroğlu onları meşrulaştırıyor. Deniz Baykal’ın söylediklerine bakalım. Paralelle paralel bir şekilde hareket edenleri bu millete anlatalım. Bu bizim görevimizdir. Kemal Kılıçdaroğlu birkaç gündür soruyor. Siyasette FETÖ’cüler arayışına çıktı. Arıyorsan Adana mitinginde kendi söylemlerine ve milleti denize dökeceğini söyleyen milletvekiline bir bak. Partinin içine bak ve çık bu milletten özür dile. Çünkü 15 Temmuz’u yaşayan bu millete, bu saygısızlığı yapıp, ‘Cumhuriyeti kuran partiyim ve Mustafa Kemal’im koltuğunda oturuyorum’ diyemezsin. Bunu başta CHP’ye gönül vermiş kardeşlerimin mutlaka söylemesi lazım. Anayasa paketine rabiayı da hatırlayarak hep birlikte omuz vermemiz lazım.”

Dr. Temurci konuşmasının ardından protokol üyeleri ve katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri