SYKP Antep İl Örgütü: AKP-MHP iktidarı hukuk rafa kaldırmıştır

SYKP Antep İl Örgütü: AKP-MHP iktidarı hukuk rafa kaldırmıştır

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN:  SYKP Gaziantep İl Örgütü yaptığı açıklamada, AKP-MHP iktidarının faşizmi inşa etme sürecinde emekçilere, kadınlara, gençlere, doğaya, ezilen halklara ve inançlara yönelik uyguladığı baskı politikalarını artırarak devam ettirdiğini açıkladı.  SYKP olarak, mevcut iktidarın tüm bu hukuksuzluklara, baskılara, toplumu kutuplaştırma çabalarına karşı direnmeye devam edeceklerini kaydettiler.

 

 

Konuyla ilgili olarak SYKP Gaziantep il örgütü adına yapılan ortak açıklamada şunlar ifade edildi: www.yenicizgihaber.com

 

AKP-MHP İKTİDARI HUKUK RAFA KALDIRMIŞTIR

“Kendi iktidarının karşısında yer alan ve özgür bir toplum şiarıyla yola koyulan herkesi düşman ilan etmeye ve toplumsal yaşamı terörize etmeye çalışmaktadır. AKP – MHP iktidarı, hukuğu tamamıyla rafa kaldırıp kendi inşa etmek istediği toplum doğrultusunda kendinin ve yandaşlarının tüm hukuksuzlarını göz ardı etmektedir.

 

Gözaltı ve tutuklama saldırıları boyunca parti üyelerimiz de birçok yerde gözaltına alınmış ya da tutuklanmıştır. Geçtiğimiz günlerde SYKP Antep il örgütü olarak yapacağımız kampanya; bildiride ‘Saray’ fotoğrafı olduğu ve Cumhurbaşkanına hakaret gerekçesiyle Antep valiliği tarafından yasaklandı. Ardından il yöneticilerimiz ifadeye çağrıldı. Olayın üzerinden bir hafta sonra ise partili genç yoldaşlarımız tek tek aranarak karakola çağrıldı.

 

Partimiz tüm faaliyetlerini açık alanda ve herhangi bir “gizliliğe” başvurmadan örgütlerken; kendini devlet memuru olarak tanıtan kişiler üyelerimizi “özel görüşmelere” davet edip, onlardan “gizli bilgiler” talep etmektedir. Ancak beyhude çabalardır bunlar. Ne bizlere ne de sokaktaki muhalefete geri adım attıramayacaklar.”

 

ASLA TESLİM OLMAYACAĞIZ

10 yıllık SYKP sürecinde ve daha önceki mücadele geçmişinde bu tip baskılar tanıdıklarını kendilerini asla yıldırılmayacaklarını belirten SYKP’liler, “Bedeli ne olursa olsun emeğin ve alınterinin hakkını, halkların eşitliğini/kardeşliğini, barışı, demokrasiyi ve özgürlüğü savunmaya devam edeceğiz. Yıldırma politikalarına asla teslim olmayacağız” diye ifade ettiler. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri