Silifke’de, CHP’de aday adayı enflasyonu yaşanıyor

Silifke’de, CHP’de aday adayı enflasyonu yaşanıyor

 

MERSİN -  BEKİR ŞAHİN:  Mersinde merkez ve taşra ilçelerde aday adayları sahaya inmeye başladı. İlçeler arasında en fazla aday adayı şuana kadar Silifke ilçesinde yaşanıyor.

 

Mersin Büyükşehir’in yanı sıra Tarsus’ta ve merkezde Mezitli, Yenişehir belediye başkanları ise yeniden aday.

 

Silifke’de CHP’de belediye başkanlığı için CHP’li eski belediye başkanı Mustafa Turgut, eski ilçe başkanı Bünyamin Uçar, eski ilçe başkanı Çağatay Akyürek,  önceki dönemlerden aday adayı olan Ayşe Doğan ile Yaşar Kılınç, ilçede çalışmalarını sürdüren isimler.

 

Genel merkezin belirleyeceği aday tespit yönteminin açıklanmasını bekleyen bazı isimler ise henüz sahada değil. www.yenicizgihaber.com 

Mersin’de ilçeler arasında şuana kadar CHP’de en çok aday adayı olan ilçe ise Silifke olarak gözüküyor.

 

Ön seçim ile adayların tespiti parti kamuoyunda kabul görürken, son yapılan kongrelerde belediye başkanlarının delege yazımı ve yönetimlere müdahalesi ile adil olmayan delege yapısından şikayetçi olan bazı aday adayları, üyelerle ön seçim yapılmasından yana ısrarlı olduklarına dikkat çekiyorlar.  

 

Mersin’de CHP tabanı, aynı kaygıyı diğer ilçeler içinde yaşarken, üyelerle ön seçimin daha adil ve demokratik olacağı partide kırgınlık ve küskünlüklerinde büyük ölçüde bertaraf edileceği görüşü hakim. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri