SCP İl Başkanı Soycan: Sanayi işçilerini taşıyan servisler tıka basa dolu

SCP İl Başkanı Soycan: Sanayi işçilerini taşıyan servisler tıka basa dolu

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN:  Sosyalist Cumhuriyet Partisi (SCP) Başkalık Kurulu Üyesi Gaziantep İl Başkanı Murat Soycan, İSİG (İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği) Meclisinin iş cinayetleri raporlarına göre 2022 yılının ilk 7 ayında 224 işçi trafik/ servis kazalarında yaşamını yitirdiğini açıkladı.

 

Sürekli artan servis kazalarında yüzlerce iş cinayetleri işlendiğini hatırlatan SCP İl Başkanı Soycan, “Sanayi işçiler sanki koyun taşır gibi işyerlerine taşınıyor. Geçtiğimiz gün de Gaziantep’te iki işçi servisinin çarpışması sonucu bir işçimiz vefat etti, 2’si ağır 22 işçi yaralandı. Bu bir cinayet girişimidir” dedi.www.yenicizgihaber.com

 

İşçilere güvenli ve insani koşullarda servis hizmetleri sağlamak işverenin sorumluluğunda olduğunu hatırlatan Murat Soycan şöyle devam etti:

 

“5510 sayılı kanununun 13. maddesinde iş kazası:  “Sigortalıların, işverence sağlanan bir taşıtla işin yapıldığı yere gidiş gelişi sırasında, meydana gelen ve sigortalıyı hemen veya sonradan bedenen ya da ruhen özüre uğratan olay" şeklide tanımlanmıştır. İşverenin servis hizmetlerini dışarıdan alması da sorumluluklarını ortadan kaldırmaz.

İş cinayetlerinin yaşanmaması için  gerekli tüm önlemler alınmalıdır. İşçi sınıfının 'insanca yaşama ve insanca çalışma' talepleri için bu sürecin takipçisi olacağız.” www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri