Rusyadaki Türk Konsolosluk Seçimlerde Taşınmayacak

Rusyadaki Türk Konsolosluk Seçimlerde Taşınmayacak

Rusya’nın güneyinde yaşayan Türk seçmenler için Türkiye’nin Novorossisk konsolosluğunda seçim çalışması başladı. Novorosisk konsolosluğunun Krasnador’a taşınması süreci ise seçim döneminde gerçekleşmeyecek.

Rusya’nın Novorossisk şehrinde bulunan Türk konsolosluğunda Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışma başlatıldı. Adres beyan işlemleri almaya başlayan konsolosluk, beyan işlemlerinin ardından Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçmen listesini açıklayacak. Türkiye’nin Novorosisk Konsolosluğu seçim takvimi ile ilgili duyuru yayınladı. Duyuruya göre Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde 7-19 Haziran 2018 tarihleri arasında oy kullanılabilecek.



Seçimlerde konsolosluk taşınmayacak

Rusya’nın güneyinde yaşayan Türk seçmen, Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’nin Novorosisk konsolosluğunun Krasnador’a taşınma kararnamesini imzalamasının ardından konsolosluğu telefon yağmuruna tuttu. Bunun üzerine konsolosluk yetkilileri, “Tükiye’nin Novorosisk Konsolosluğu seçim döneminde mevcut yerinde çalışmalarını sürdürecek. Konsolosluğun Krasnador’a taşınması süreci kısa seçimlerden sonraki dönemlerde gerçekleşecektir” şeklinde duyuru yaptı.

Rusya’nın güneyinde yer alan Krasnador, Rostov, Novorosisk, Krasnador ve Soçi gibi şehirlerde yaşayan Türk seçmenler, Türkiye’nin Novorosisk konsolosluğunda oy kullanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri