Polisin engeline takıldılar, şehirlerde çıkamadılar

İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Muğla, Mersin, Adana, Gaziantep başta olmak üzere bir çok şehirde DEM Parti’nin Diyarbakır daki “Özgürlük Mitingi” için yola çıkmaya hazırlanan yurttaşlar, şehir merkezlerinde ve çıkışlarda polis engeli ile karşılaştı.

Diyarbakır Valiliği tarafından DEM Parti’nin Özgürlük Mitingi’ne mitinginin yasaklanması nedeniyle, yurt genelinde mitinge gitmek isteyenler bulundukları şehirlerde polis engeli ile karşılaştı.

Polisin izin vermdiği yurttaşlar, bulundukları yerlerde oturma eylemi yaparak kararı protesto ediyor. Gözaltıların yaşandığı eylem sürecinde Doğudaki bazı şehirlerde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) binaları polis ablukasına alındı.

İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Muğla, Mersin, Adana, Gaziantep başta olmak üzere bir çok şehirde DEM Parti’nin Diyarbakır daki “Özgürlük Mitingi” için yola çıkmaya hazırlanan yurttaşlar, şehir merkezlerinde ve çıkışlarda polis engeli ile karşılaştı. Karara tepki gösteren yurttalar saatlerce beklerken oturma eylemi ile protestolarını sürdürüyor.

Polisler, yola çıkmak isteyenleri yasak gerekçesiyle engellemeye çalışırken, kimi yurttaşlar farklı otobüs firmalarıyla yada özel araçlarıyla miting için yola çıktı.

Polisler tarafından engellenen yurttaşlar; “Bizler DEM Parti üyeleriyiz, savaşa, tecride, asimilasyonlara karşı düzenlen mitingimize katılımımız hukuksuz bir şekilde engelleniyor. Özgürlüğümüzün abluka altına alınmasını kabul etmiyor, kararı protesto ediyoruz” diye ifade ediyorlar. (Haber Merkezi) www.yenicizgihaber.com

NOT:

Yeni Çizgi Gazetemiz 'in kıymetli takipçileri ve okuyucularımız gazetemizin facebook sayfası spam nedeniyle bir süredir kapalı durumda.

Bu nedenle Yeni Çizgi Haber için yeni ek sayfa açmak zorunda kaldık.

Siz kıymetli okuyucularımızın bizi şu hesaptan takip etmesini rica ederiz.

https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480

Ayrıca diğer sosyal medya hesaplarımız da şöyle tekip ederseniz seviniriz

Web Sayfa ve sosyal medya hesaplarımız şunları

https://www.yenicizgihaber.com/

https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480

https://www.facebook.com/yenicizgihaber

https://x.com/yenicizgigazete

https://www.instagram.com/yenicizgigazete/

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri