Pazarcık eski belediye başkanı Dalkara partisine geri dönüş yaptı

Pazarcık eski belediye başkanı Dalkara partisine geri dönüş yaptı

 

KAHRAMANMARAŞ- BEKİR ŞAHİN:  Pazarcık eski belediye başkanı Kamil Dalkara 2018 Aralık ayında istifa ettiği CHP’ye yeniden dönüş yaptı. DSP’den aday olarak partisine belediye başkanlığı seçimini kaybettirmekle suçlanan Dalkara, düzenlenen törenle partisine dönüş rozetini CHP Milletvekili Ali Öztunç taktı. Düzenlenen törene ilçe başkanı Veysel Şervan yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. 

 

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi eski CHP’li belediye başkanı Kamil Dalkara yeniden CHP'ye geçti. 2019 yerel seçimlerinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinden aday gösterilmediği için DSP'den aday olan ve CHP'ye seçimi kaybettiren Kamil Dalkara'nın rozetini CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç taktı. 2019’de CHP’nin kesin kazanacağı bu seçimi solda iki adayın yarışması nedeniyle AKP’li aday kazanmıştı.

 

2019 yerel seçimlerinde AKP 17.901 oy, CHP 10.684 oy, DSP ise 10.067 oy almıştı. Böylece CHP ve DSP'nin toplamda 21 bine yakın oyuna karşılık 17.901 oy alan Ak Parti Adayı İbrahim Yılmazcan şuan ilçede belediye başkanı olarak görevini sürdürüyor.  www.yenicizgihaber.com

 

Bu arada partililerin bazıların “Kamil bey yeniden aday gösterilmezse, tavrı ne olacak merak ediyoruz” diyerek sitemlerini ifade etti.

 

ÖZTUNÇ: GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Dalkara’nın patiye katılımıyla ilgili olarak açıklamasında, “Bugün önce Kahramanmaraş il başkanlığımızda hemşerilerimiz ile bayramlaştık ardından ise Pazarcık ilçemizde. DSP’den istifa ederek partimize katılan belediye Meclis üyeleri, ilçe başkanı Ali Şaşkara ve son seçim adayı Kamil Dalkara’ya rozetlerini taktık. Artık gün birlik beraberlik günü, partimizin başarısı için hep birlikte mücadele edeceğiz” diye ifade etti.

 

DALKARA: CHP İKTİDARI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM

Kamil Dalkara ise yeniden CHP’ye yeniden katılımıyla ilgili olarak şunu ifade etti:

“Bundan sonraki siyasi hayatımda CHP çatısı altında devam edeceğim emeği geçen herkese teşekkür ederim CHP iktidarı için mücadele devam edeceğiz” dedi.  www.yenicizgihaber.com

 

İKİZER; ÖZELEŞTİRİ YAPILMALI

Öte yandan 2019 yerel seçimde CHP’de belediye başkan adayı gösterilen Av. Haydar İkizer ise Dalkara’nın partiye dönüşüyle ilgili olarak sosyal medya hesabında şöyle değerlendirdi:

“Partimize katılım sağlayan herkesi saygı ile selamlıyorum.

Öncelikle, bizim ve katılan arkadaşların hepimizin, halkımıza karşı bir özür bir borcu vardır. Zira çok kolay kazanabileceğimiz belediyeyi kaybettik.

Eski hataları kaşımanın bir anlamı yoktur. Ancak herkesin bir özeleştiri de yapması gerekir.

Kişisel hırslarımızı bir kenara bırakabilmeliyiz. Toplumsal çıkarı kişisel çıkarımızdan üstün tutmalıyız. Ben demektense, biz demeyi tercih etmeliyiz.

Parti mensubu olmak bazen fedakârlık yapmayı da gerektirebilir. Bundan sonra herkesin Parti organlarımızın vereceği karara saygı duymasını ve buna göre hareket etmesini temenni ederim.” www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri