Önce siyaset demokratikleştirilmeli

Önce siyaset demokratikleştirilmeli

GAZİANTEP-BEKİR ŞAHİN;  Demokrat Parti (DP) Gaziantep İl Kongresine katılan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye’de siyasetin can alacı, can yakıcı gündemleri olduğunu, küçük sorunların büyüdüğü, büyük sorunların ise çözümsüzlükten kronikleştiği bir süreç yaşandığını belirterek, Türkiye’nin dış politikasının tutarsız olduğuna dikkat çekti. DP Genel Başkanı Uysal, “Türkiye’nin tutarlı bir dış politikası olması yerine bir partinin siyasi geleceğine yönelik dış politika izleniyor. Yapılan yanlışların bedelinide vatandaşlarımız ödüyor” dedi.

 DP Genel Başkanı Uysal, Gaziantep'te partisinin il kongresine katıldı. Uysal, partisinin 13. il kongresinde yaptığı konuşmada, içerde ve dışarda uyguladığı politikalardaki yanlışlarına dikkat çekti. Kanal İstanbul diye bir enstrümantal ortaya atılarak İstanbulun hatta Türkiye’nin gerçek sorunlarının öteleştirilmek istendiğini söyleyen Gültekin Uysal, “İstanbulun bir deprem gerçeği varken, buna yoğunlaşılması, çözüm üretilmesi, önlem alınması gibi acil bir sorun varken, başka suni gündemlerle uğraşılmasını doğru bulmuyoruz. Üstelik Kanal İstanbul Projesini tartışan, öneren bilim insanları da değil. Bir takım aklı eveller önceden ayarlanmış belli akıma hizmet eden tv kanallarına çıkıp kendince yorumlar yaparken, meselenin esasını daha konuşmuyorlar. İstanbul merkezi ve çevresi en büyük sanayi kuruluşlarının oluğu bir şehir. Ama bunlar o tartışma programlarında hiç konuşulmuyor. Yerli ve milli diye uçuracak, kaçarak, bir kişiye göre şekillendirilen ucube bir sistem ve bunun, bedelinide halk ödüyor” dedi.

 

YARGI BİR PARTİNİN ŞUBESİ GİBİ

Türkiye’nin tek adam zihniyeti ile nereye gittiğinin belli olmadığını ifade eden Gültekin Uysal, geçmiş dönemlerde tek başına iktidar olan partilerde bile bugün yaşananlara çok ender rastlanacağını kaydetti. İşsizliğin hızla arttığı, hayat pahalılığı, hukuksuzluk aldı başına gidiyor diyen Uysal, Türkiye’nin bir çöküş dönemi sürecinde olduğuna vurgu yaptı. Üretmeden tüketen, bir Türkiye oluştuğunu hatırlatan Uysal, kaynakların rantiye ve soygun ile bir takım kanallara aktarıldığı gerçeği ile karşı karşıya olunduğuna vurgu yaptı. Oluşan parti devleti anlayışı ile Yargınında bu partinin bir şubesi gibi çalıştığını kaydeden Uysal, “Adalet Bakanı Yarfı Reformu diyor, ama birileri halen korunuyor. FETÖ olayında siyasi ayak halen yok. FETÖ borsası kurulduğunu AKP’li eski vekil açıklamıştı ama halen bir sonuç çıkmadı” dedi.

 ÖNCE SİYASET DEMOKRATİKLEŞMELİ

Türkiye’nin demokratikleşmesi ancak seçim sisteminin demokratikleşmesinden geçeceğini hatırlatan Gültekin Uysal, Ankara’da genel başkanların belirlendiği listelerin seçmenin önüne konularak zorunlu bir tercih yaptırıldığı, böyle bir sistemde de demokrasi beklenemeyeceğini söyledi. Uysal önce siyasetin demokratikleşmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Türkiye'de yanlışla yarışan iktidar ve muhalefet anlayışı olduğunu savunan Uysal,  “Türkiye'nin yapısal, bütün derinliğe tekabül edecek akla ve kadroya ihtiyacı var. Türkiye'yi en geniş ortak paydada buluşturacak, ötekisi olmayan, nimet ve külfet dengesini yeniden kuracak demokratlara ihtiyacı olduğunu ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Tek listeyle gidilen seçimlerde Mustafa Uslu, il başkanlığına seçildi.

Yönetim Kurulu Asil Üyeler: Ali Şimşek, Av. Mehmet Barış Kınacılar, Abdullah Çetinpolat, Şahin Özdemir, Ayşe Kalkan, Feray Akfırat, Zekeriya Oğuzcan, Mehmet Yalçın, Mehmet Kılıç, Kadir Aytaç, Abdulkadir Mekki, Ziya Mahmut Karabay, İbrahim Halil Dayaklı, Omay Karata

İl Disiplin Kurulu Asil Üyeleri : Av. Bekir Öztürkmen, Av. Gürbüz Kuyucu, Davut Akdoğan, Mustafa Beyazlar, Cuma Yalçın, Akın Asal, Mahmut Özkan

Büyük Kongre Delegeleri: Mustafa Uslu, Ali Şimşek, Av. Metin Kınacılar, Av. Bedrettin Özdemir, Cafer Köroğlu, Mustafa İnal, Salih Dağdeviren, Zekeriya Oğuzcan, Mehmet Hanifi Aytaç, Yusuf Yıldızgil, Mahmut Özkan, İmam Çelik, Abdulkadir Mekki  (YENİ ÇİZGİ)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri