Yeşil Sol Parti, HDP, DBP:  Saldırılara durdurulsun

Yeşil Sol Parti, HDP, DBP:  Saldırılara durdurulsun

 

ADIYAMAN- BEKİR ŞAHİN:  Adıyaman’da Yeşil Sol Parti, HDP ve DBP ile bazı demokratik kitle örgütleri Kuzey-Doğu Suriye ye yönelik hava harekâtınım derhal durdurulması çağrısı yaparak, “Demokratik Suriye Güçleri tarafından Türkiye’ye yönelik herhangi bir saldırı gerçekleşmediği halde, başlatılan hava herakatında özellikle sivil yerleşim birimlerinin hedef alınması, yaşamsal kaynakların ve alanların bombalanması, her anlamda bir insanlık suçuna işaret etmektedir. Darhal durdurulmalıdır” diye ifade edildi.

 

Adıyaman’da Yeşil Sol Parti, HDP ve DBP Adıyaman İl Yönetimi Rojava'ya yapılan saldırılar ve Filistin-İsrail arasındaki çatışmalara ilişkin basın açıklaması düzenledi. Kent merkezinde bulunan Yeni Mahalle 3. Çevreyolu üzerinde kurulan parti alanında yapılan açıklamaya HDP, DBP, YSP yönetim kurulları, bazı STK temsilcileri ile yurttaşlar katıldı.

Ortak basın açıklamasını HDP Adıyaman İl Eş Başkanı Bekir Gürbüz okudu.

 

Kürt sorunu çözülmedikçe savaş ve çatışmaların devam edeceğini ifade eden Bekir Gürbüz açıklamasına şöyle devam etti:

 

AKP-MHP iktidarının bu bölgeye saldırması Kürt düşmanlığının geldiği noktayı gözler önüne sermektedir. Kuzey-Doğu Suriye’deki istikrarı ve barışı tehdit eden, DAİŞ çetelerinin yeniden ortaya çıkmasına ve palazlanmasına yarayacak bu saldırıların bir an önce son bulması en çok da Ortadoğu barışına hizmet edecektir.

 

BU SUÇA HEP BERABER DUR DİYELİM, BARIŞI BİRLİKTE İNŞA EDELİM

 

Tüm dünya halkları için yeni ve özgür bir yaşam modeli sunan Rojava deneyimi savaş baronlarına ve hükümetlerine kurban edilmek istenmektedir. Gün, bölge ve dünya barışını tehdit eden insanlık düşmanı DAİŞ çetelerini büyük bedellerle bitiren Kuzey-Doğu Suriye halklarıyla dayanışma günüdür. 

 

Vicdan sahibi yurttaşlara, siyasi yapılara ve partilere, demokratik kitle örgütlerine, derneklere, sendikalara, meslek birliklerine, hukuk kurumlarına, kadın, gençlik ve çevre örgütlenmelerine; uluslararası kurum ve kuruluşlara sesleniyoruz.  Kuzey- Doğu Suriye’de savaş suçu işlenmektedir. AKP-MHP iktidarının iktidarın savaş politikalarına karşı çıkmak hepimizin ortak geleceği için elzemdir. Bu suça hep beraber dur diyelim, barışı birlikte inşa edelim.”  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ HABER

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri