Myp Lideri Yılmaz: "suriyeyi Yakanlar Kendi Ateşlerinde Yanacaklar"

Myp Lideri Yılmaz: "suriyeyi Yakanlar Kendi Ateşlerinde Yanacaklar"

Muhafazakar Yükseliş Parti (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Suriye’de yaşananlara dikkat çekerek, "Suriye’yi yakanlar kendi ateşlerinde yanacaklar" dedi.

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Suriye ve 16 Nisan referandumu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Yılmaz, açıklamasında zor günlerden geçildiğini belirterek, "Suriye’yi yakanlar kendi ateşlerinde yanacaklar. Zor günlerden geçiyoruz. Ateş kapımızda değil ocağımızda yanıyor. Suriye’de olanlar bizi mahvetmektedir. Bizim muktedir bir ülke olmamız kaçınılmaz hale gelmiştir. Coğrafyamızda kan dökülmeyen gün yok. Bu durum ne kabul edilebilir ne de sürdürülebilirdir. Türkiye, Amerika’nın da diğer ülkelerin de sadece kendi hedefleri için uğraştığını görmelidir. Bu hedefler ise Türk milletinin hayrına değildir" dedi.



"Suriye’nin kuzeyi temizlenmeli"

Suriye’nin kuzeyindeki gelişmelere dikkat çeken MYP Lideri Yılmaz, şunları kaydetti:

"Suriye’nin kuzeyinde ne oluyor. Referandum sonrası Türkiye başta olmak üzere Suriye’nin kuzeyi, Irak’ın kuzeyi ne olacak bunları görmemiz gerekiyor. Başımızdan lanet eksik olmuyor. İnsanlarımız huzursuz ve mutsuz. Yarınlarından endişe eden bir halk olduk. Bizim derhal derlenip toparlanmaya ihtiyacımız var. Referandum sonrası tek hedef ülkenin gelecek planlaması olmalıdır. Her sonuçta kenetlenmemiz lazım. Zor günler kapımızdan ayrılmıyor. 16 Nisan’da Türk milleti büyük bir anayasa değişikliği için sandık başına gidecektir. Buradan çıkacak her sonuca halkımız hoşgörü ile yaklaşmalı ve birlik ruhundan hiçbir şey kaybetmeden kapımızdan ayrılmayan zor günlere birlikte cevap verme yeteneğini geliştirmelidir. Bizim Edirne’den Kars’a Hakkari’den Muğla’ya bir olmaktan başka yolumuz yok. Bu bilinci koruduğumuz sürece her zorluğu aşacağız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri