Myp Lideri Yılmaz: “Cumhurbaşkanı İsterse İsrail İle İşbirliğine Katkı Yaparım”

Myp Lideri Yılmaz: “Cumhurbaşkanı İsterse İsrail İle İşbirliğine Katkı Yaparım”

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan isterse İsrail ile işbirliğine katkı yaparım. 24 yıldır İsrail de halen faaliyeti olan tek Türk olarak bu işbirliğine her türlü katkıyı yaparım Zira milletimizin Türk İsrail işbirliğine her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğu bir dönemden geçiyoruz” dedi.

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, yazılı bir açıklama yaptı. İsrail Türkiye ilişkileriyle ilgili yaptığı açıklamada Yılmaz, “ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan isterse İsrail ile işbirliğine katkı yaparım. 24 yıldır İsrail de halen faaliyeti olan tek Türk olarak bu işbirliğine her türlü katkıyı yaparım Zira milletimizin Türk İsrail işbirliğine her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğu bir dönemden geçiyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızın son günlerde İsrail Türkiye ilişkilerinde düşüncelerinin olumlu yönde değişmiş olmasından büyük bir memnuniyet duymaktayım. Zira İsrail Türkiye ilişkileri bölge barışı ve huzuru adına vazgeçilemez değere sahip stratejik derinliktedir. Türkiye ve İsrail bölgenin ve buna bağlı dünyanın yeni şekillenmesinde misyon üstlenecek iki ülkedir. Bizim bizden başka dostumuz olmadığı gerçeği de ilerleyen günlerde çok daha net ortaya çıkacaktır. Ben yıllardır bu politikaların değişmesi gerektiği ve iki ülkenin doğrudan ortak menfaatlerine odaklanmaları gerektiğini dile getirdim. Sonun da bu anlayışa gelinmiş olması sevindiricidir” dedi.

“Türkiye , Azerbaycan ve İsrail gazını dünya pazarlarına taşıyarak büyük bir ekonomik kazanım elde edebilecek durumdadır” diyen Yılmaz, “ Bu projenin hayata geçmesinin önünde herhangi bir engel yoktur. Ekonomik bağ ile beraber stratejik işbirliğinin de güçlendirilmesi bölgenin huzuru adına vazgeçilmez bir konudur.. Türkiye, Amerika’nın da içinde olacağı İsrail ve Azerbaycan hattı ile Rusya ,İran ve Suriye ekseninden gelen tehditlere karşı bir cephe açmak zorundadır. Bu cephe yalnızca bizim için değil bu birliğin içinde yer alacak Amerika, İsrail ve Azerbaycan için de hayati değere sahiptir” ifadesini kullandı.

Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Cumhurbaşkanı doğrudan birinci ağızdan İsrail de 24 yıldır aralıksız faaliyeti olan birisi olarak İsrail Filistin meselesini benim gözümden ve dilimden dinlemek için gerekirse kendisine en doğru ve sağlıklı bilgiyi verebilir. Bu konu da başka ağızlarda lobi arayışlarına girmeye gerek yoktur. İsrail konusu benim konumdur. Türkiye için en doğru olan bilgiyi isteyen siyasi ile de memleketimizin menfaatleri doğrultusunda paylaşmaya hazırım.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri