Myp Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz: “Amerika, Türkiye Olmadan Bölgeyi İdare Edemez”

Myp Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz: “Amerika, Türkiye Olmadan Bölgeyi İdare Edemez”

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Amerika’nın Türkiye olmadan bölgeyi idare edemeyeceğini belirterek, “Eğer dünya liderliğini sürdürme niyetini taşıyorsa PYD ve diğer terör grupları ile ilişkilerini sonlandırmalı ve Türkiye, Azerbaycan, İsrail ekseninde yeni ve güçlü bir yapılanma kurmalıdır” dedi.

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Amerika’nın Türkiye olmadan bölgeyi idare edemeyeceğini ifade ederek, açıklamalarda bulundu.

MYP Lideri Yılmaz, “Amerika bir gerçekle yüzleşmek zorundadır. Türk varlığı olmadan bölgede uzun vade de tutunamaz. Eğer dünya liderliğini sürdürme niyetini taşıyorsa PYD ve diğer terör grupları ile ilişkilerini sonlandırmalı ve Türkiye, Azerbaycan, İsrail ekseninde yeni ve güçlü bir yapılanma kurmalıdır” dedi.



“Amerika, İngiliz politikalarının yörüngesinden çıkmalı”

“Osmanlı ve Selçuklu yönetiminde aralıksız huzur ve barış içinde bin yıl yönetilen bölge, bütün Batı ülkeleri ve Amerika tarafından bir asır bile yönetilememiştir” diyen Yılmaz, “Bu istikrarsızlık Amerika dünya liderliğinin de sonu olacaktır. Bu nedenle Amerika İngiliz politikalarının yörüngesinden çıkıp derhal Türkiye ile bölgenin yeniden planlanmasını yapmalıdır. Bu ihtiyaç Amerika varlığı için kaçınılmazdır” diye konuştu.

MYP lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelecek Türkiye ,Azerbaycan, İsrail ve Amerika ile şekillenecek. Amerika bölgede bulunan terör yapıları ile stabil bir gelecek kuramaz. Bu durum dünya gerçeğine, bölge gerçeğine aykırıdır. Bu tavrın olumsuz sonuçları hem İsrail’i tehdit edecektir hem de bölgede yoğun ve güçlü tarihi ile nüfusa sahip Türk coğrafyasını rahatsız edecektir. Bu nedenle Amerika liderlik iddiasını sürdürmek için Batı ile değil Türk gücü ile işbirliğine muhtaçtır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri