Mersin CHP Kadın Kolları Başkan Adayı Genç: Yerelden genele kadınlarla iktidara

Gülşah Yıldırım Genç, “Kadınların siyasette daha güçlü ve etkin bir şekilde yer alması, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. "

MERSİN- AYSEL ŞAHİN: CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı, Belediye Meclis Üyesi Gülşah Yıldırım Genç, il kadın kolları başkanlığına yeniden adaylığını açıkladı. Kadın hakları ve eşitlik mücadelesi sadece bir slogan değil, kadının varoluşunun merkezinde yer alan temel bir değer olduğunu söyleyen Gülşah Yıldırım Genç, “Kadınların siyasette daha güçlü ve etkin bir şekilde yer alması, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Partimizin vizyonu doğrultusunda, Mersin'de elde ettiğimiz başarıları daha da ileriye taşıyabilmek için Ben demeden BİZ diyerek yolumuza devam edeceğiz. Sadece seçilen başkan ve yöneticiler olarak değil, tüm kadın yol arkadaşlarımızla kararlar alıp, uygulayacağız” dedi.

CHP’de kadınlar başkanlarını seçmeye devam ederken, Mersin İl Kadın Kolları Başkanlığı için 20 Temmuz da yapılacak seçimler için adaylar çıkmaya başladı. Mersin’de halen il kadın kolları başkanlığı görevini sürdüren, aynı zamanda Silifke ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi, partinin grup başkan vekili Gülşah Yıldırım Genç, yaptığı açıklama ile il kadın kolları başkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı.

Gülşah Yıldırım Genç, 4,5 yıldır partiyi 13 ilçede kadın örgütleriyle temsil ittiklerini kadın kolu olmayan ilçelerde örgütlendiklerini ev ev, sokak sokak dolaşarak, sürekli sahada olduklarını vurgu yaparak, “Pandemide olsun, seçim döneminde olsun, sürekli halkın yanında halkla iç içe olup imkanlar ölçüsünden de destek olmaya çalıştık. Aynı zamanda

seçimden seçime değil, her zaman çalışmalarımızı sürdürdük. 6 Şubat Depreminden etkilenen bölgelerden, Mersin'e gelen vatandaşlarımıza, giyim, yiyecek, hijyen malzemeleri gibi yardımlarımız oldu. Onlara psikolojik ve hukuksal destek verdik. www.yenicizgihaber.com

Dayanışma yaşatır diyerek dezavantajlı vatandaşlarımızla her zaman temas halinde olduk ve onlarin ihtiyaçlarına destek olduk. Mayıs Seçimlerinde hiç zorlanmadık. Çünkü İlçe Kadın Kollarımizla bölgelerimize hakimdik ve hep sahadaydık. Tempomuzu daha da arttırarak çalışmalarımızı sürdürdük. Ülke genelinde başarılı olamasak da Mersin'de 3 milletvekilimizi 5'e ve çeyrek asır sonra partimiz 1 kadın milletvekili çıkardı.

Sadece insan değil tüm canlılara duyarlı bir yönetim anlayışıyla sokak hayvanlarını, patili dostlarımızı unutmayarak bir komisyon kurup, bölgelerimizde besleme başta olmak üzere onların ihtiyaçlarını ve tedavilerini takip ettik.

Doğa ve çevre konusunda her zaman hassas olup çevre temizliği gibi farkındalık çalışmaları yapıp, ormanlarımızı, tarım arazilerini, parklarımızı ranta açan zihniyetin hep karşında durduk. Sivil toplum kuruluşları, dernekler, sendiklar, odalarla hep iç içe olup, ortak eylem ve etkinlikler düzenledik. Yapılan çalışmalarda partimizi en iyi şekilde temsil ettik.

Eğitimi her zaman önemsedik. Parti içi eğitimler, özellikle kadın ve çocuk hakları üzerine pandemi döneminde telekonferansla, sonrasında yüz yüze eğitimler düzenledik.

Mahallelerde bizzat kadınların yaşadığı yerlere giderek yine hakları konusunda hukukçu arkadaşlarımızla bilgilendirme çalışmaları yaptık.

Bu arada, yeniden her zaman olduğu gibi ana kademe ile uyumlu, birbirimizden güç alarak partimizin iktidarı için birlikte çalışmalar gerçekleştireceğiz. Hedefimiz ülke genelinde iktidar olabilmek için daha da kararlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmek.” www.yenicizgihaber.com

ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK SORUNU KADINA ŞİDDET VE KADIN CİNAYETLERİ

Ülkemizin en büyük sorunu olan kadına şiddet ve kadın cinayetleri olduğunu ifade eden Genç, “Yaşam Hak projemizle şiddet gören, tehdit altındaki kadınların yanında olup, yalnız değilsin BİZ varız diyerek taleplerine göre psikolojik, hukuksal destek verdik. Cinayete kurban giden kız kardeşlerimizin katillerinin en ağır cezaları almaları için davaları takip ettik. Yine kadın örgütleriyle ortak eylemler düzenledik.

AKP tarafından Kazanılmış Haklarımız yok edilmeye çalışılıyor. Yasalar uygulanmıyor. Yasaları uygulatmak, şiddeti ve cinayetleri önlemek için dün olduğu gibi bugün de yarın da direnecek, haklarımızı alana bir kız kardeşimizin saç teline zarar gelmeyene dek mücadele edeceğiz ve biz kalacağız.” diye konuştu. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

YENİ ÇİZGİ’DEN

Merhaba kıymeti takipçilerimiz

Güçlükle emek harcayarak hazırladığımız haberlerimizi ve gönüllü olarak makale yazan yazarlarımızın yazılarını sosyal medyada ortamından da paylaşarak siz kıymetli takipçilerimiz başta olmak üzere yurttaşlarımızla paylaşıp bilgilendirmeye çalışıyoruz.

Basın; demokrasi ve özgürlüklerin olmazsa olmazıdır. Eğer demokrasi ve özgürlüklerden, haktan, hukuktan, bahsedeceksek sahiplenip, duyarlı olarak tavır koyuyorsanız, o zaman özgürlüklerden yana olan basına maddi ve manevi anlamda sahip çıkarak yaşatılması gerek. Yoksa nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa.

Bu nedenle öncelikli olarak ilk ve en kolayından yapmanız gereken, lütfen haberleri, köşe yazılarını, sadece okuyup geçmeyin, ana sayfada veya haber içeriklerinde çıkan Google reklamlarını, mutlaka tıklayınız, uygun gördüklerinizi inceleyip ayrılabilirsiniz. Aynı zamanda haberlerle ilgili beğeni, yorum, paylaşım, rt yaparak aynı zamanda facebook ve twitterde bizi takip ederek destek verirseniz,yö maddi anlamda güç vermiş olursunuz. Özel reklam ve tanıtım desteklerinizle vereceğiniz maddi destekler elbette çok daha önemlidir. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Bildiğiniz gibi bizler maddi gücümüzü sadece reklamlardan alıyoruz. Bunun için reklam bizim ayakta durmamız, güçlü ve cesaretli olmamamız için çok önemli bir destektir.

Çünkü bizim Devletten ve sermaye gruplarından aldığımız destek yok. Bu nedenle Reklam desteğinizi önemsiyoruz.

Sağlıklı ve mutlu kalın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri